בניית חדרי הקפאה או חדרי קירור תעשייתיים כוללת בתוכה שלבים רבים ואף צריכה להיות מותאמת במדויק ללקוח ולצרכיו. חברת מעמידה לרשות לקוחותיה צוות מקצועי הבודק היטב את צרכי הלקוח, כמו מהם המוצרים העוברים קירור או הקפאה ומהם התנאים הנדרשים לשימור אופטימלי שלהם, מהי כמות המזון הדורש קירור או הקפאה, וכמובן מהם תנאי הסביבה. שירותי התכנון, ההקמה וגם ההפעלה מסופקים על ידי החברה באופן מלא.
הקפאה עמוקה ומהירה וקירור מהיר
חברת מקפידה לעבוד בשיטות עבודה חדשניות אשר משלבות בין ניצול טוב יותר של אנרגיה לבין קירור או הקפאה יעילים יותר. ההקפאה נעשית בשיטת Shock freezing. זהי שיטת הקפאה מהירה בה הטמפרטורה בחדר ההקפאה מגיעה גם ל- (35-) מעלות צלזיוס לעומת כ- (20-) מעלות צלזיוס בהקפאה רגילה. בשיטה זו, זמן ההקפאה מתקצר במידה רבה. להקפאה המהירה ישנם מספר יתרונות. בהקפאה זו המוצר שומר על מבנהו המקורי ועל הביוכימיה המקורית שלו, הטעם אינו משתנה ומורגש טעם איכותי יותר, המוצר מאבד פחות משקל וההקפאה המהירה מפחיתה באופן משמעותי את פעילותם והימצאותם של חיידקים במזון. בנוסף לכך, חיי המדף של מוצר העובר הקפאה מהירה ארוכים יותר. בדומה להקפאה המהירה, חברת פלטק מציעה גם שיטה ייחודית לקירור מהיר הנקראת fast cooling process, באמצעות השיטה המזון מקורר היטב. נעשה גם ניצול מירבי של אנרגיה ובקרה מתוחכמת המפעילה את המערכות הרלוונטיות בכל שלב בתהליך הקירור. כל מערכת האחראית על אחד משלבי הקירור מפיקה אנרגיה בכמות הגדולה ב- 20-30% מכמות האנרגיה המופקת במערכות בקרה רגילות ואת זו ניתן לנצל לתהליכים חיוניים נוספים כמו קירור מים.
בניית חדרי קירור תעשייתיים או חדרי הקפאה הם המומחיות של חברת והיא בונה את החדר המתאים במדויק לכל לקוח ולקוח.









