חשבתי שזה קצת מוקדם…. אבל כל המשתלות עכשיו מלאות עם פרחי ההורטנזיות
ואי אפשר כמובן שלא להתלהב מגודל הפריחות "כמו שהישראלים אוהבים גדול ופורח"
ואיך סבתא לא תתלהב מנכד שמביא לה עציץ של הורטנזיה,ואיך משפחה שלמה לא תתלהב
מדודים שנסעו דרך ארוכה בחג פסח עם עציץ הורטנזיה באוטו….בקיצור גם אני לא מפסיקה
להתלהב מההורטנזיות, מתה על השיחים שופעי הפריחות האלה שפורחים כמעט בכל העולם חוץ
מארצנו הקטנטונת. וכל שנה פסח בשבילי זה הורטנזיות והשאלה הנצחית תמיד היא כנראה לא
איך לגדל ולהצליח עם ההורטנזיות בבית או בגינה,השאלה היא : מי הצליח לגדל בהצלחה
גדולה הורטנזיה שיספר לנו ?……..
הנה כמה ציוני דרך איך לגדל את ההורטנזיה/ ההידרנגיאה היפה שלכם
בתוך הבית ובהמשך לגדל אותה בגינה או במרפסת לקוות ולצפות….
מה שבטוח שמשעמם לא יהיה לכם.
שלב ראשון : אם קבלתם את ההורטנזיה עם העציץ הפלסטיק המקורי מהמשתלה
עטופה במיליון דולר יש לשתול בעציץ (רצוי בעציץ טרה קוטה) כן אני יודעת שלא
ממש אוהבים בארץ (כמו בחו"ל) את עציצי הטרה קוטה אבל בשביל ההורטנזיה זה
ממש הצלת חיים – כי עציצי הטרה קוטה שומרים על הקור של האדמה בעציץ וההורטנזיה
אוהבת קור,ולשתול בעציץ עם ניקוז ובעציץ גדול שיתן לאופי של ההורטנזיה די מקום נכבד
כי יש לה עלווה גדולה.
שלב שני : מיקום – יש למקם את עציץ ההורטנזיה במקום הכי קריר בבית (לא ליד מזגן)
ובמקום מואר ולא חשוך. במרפסת למקם במקום מוגן מרוחות עם הרבה אור (שמש ישירה
רק של בוקר) לא שמש של צהריים זה ישרוף את כל העלווה.
שלב שלישי – המכריע והגורלי : למען ההגינות ההורטנזיות היפות באות מחממות הגידול בארץ
ומגדלים אותם יפה. ויש שממשיכים לגדל אותם בחממות הגידול לאחר שהביאו אותם מיבוא מחו"ל.
בכל אופן ההורטנזיות מקבלות טראומה מהטלטלה מחממות הגידול למשתלות ומהמשתלות לבית
שלכם, וזה מתבטא בזמני ההשקייה וכמות האור. יש לדאוג שהאדמה תמיד תיהיה לחה,לא להשאיר
שאריות של מים עומדים בתחתית זה גורם לרקבון, וכן ההורטנזיה אוהבת מים ומאידך גיסא יש גם
לא להגזים עם ההשקייה. ובגלל הטראומה הזאת לא תמיד מצליחים לגדל אותה בבית או בגינה וגם
בגלל שאנחנו פה בארץ ממש לא מדינה בשביל ההורטנזיות האלה…… וכמו שאופירה אסייג
אומרת "מה ששלה שלה"…..
חזרתם מהעבודה וראיתם את ההרוטנזיה מעולפת וכל העלים מכווצים ?
היא צמאה לא קיבלה כמות מספיקה של מים לא להיכנס לפאניקה תתחילו להשקות
אותה לאט היא תתאושש אחרי כמה שעות.
שלב רביעי ואחרון – לאחר שספגתם את כל ההנאה שלכם מפריחות ההורטנזיה בתוך הבית
וזה לאחר שבוע או שבועיים, ולאחר שכמה עלים כבר הצהיבו לכם, ולאחר שכמה פריחות כבר
קמלו לכם,זה הזמן להיפרד מההורטנזיה ולהעביר אותה דירה לגינה או למרפסת.במרפסת במקום
מוגן מרוחות.במקום מואר מאוד חצי צל עם עדיפות של אור שמש ישירה רק שעתיים
בבוקר לא שמש ישירה של צהריים היא תשרף את העלווה.(שוב עדיפות לשתול בעציץ גדול)
לא לשתול בתוך האדמה (אלא עם כן גרים קרוב בצפון הקר קרוב לחרמון) ואז לקנות במשתלה דישון
במשתלה דישון לאוהבי חומציות פשוט ככה זה נקרא (לא להתלהב למי שאומר לכם לשים
אפר של סיגריות) . עם הדישון הזה לדשן במשך כל שבועיים וחצי ולהקפיד עם הדישון.
שלב חמישי – הפרידה והתקווה
ההורטנזיה הוא שיח נשיר מותנה הפריחות של ההוטנזיות מתחילות בסוף החורף-וסוף האביב
תחילת הסתיו-וסוף הסתיו בעיצומו של החורף העלווה נושרת וההורטנזיה מתחרפנת ונראית לא טוב
לא להתייאש בימים חמים של חורף מומלץ לנייד את העציץ לכמה שעות שמש חורפית יעשה לה רק
טוב. יש לגזום בסוף האביב פריחות וענפים ועלווה שידעו ימים יפים יותר…. וכדרך העונות בטבע שוב
באביב ההורטנזיה תתחיל ללבלב לכם ותרגישו גאים שהצלחתם לגדל את ההורטנזיה.
אני כבר שמעתי על הצלחות במיוחד באזורים הקרים בארץ בהר הגבוה ירושלים צפת קרית טבעון
שם אפשר למצוא אותם כשיחים אבל גם במישור החוף כבר ראיתי כמה פעם שיחים יפים למראה.
יש שאלות אני פה ובקהילת הגינון בשמחה.
ממני באהבה – רינת אגרנט – "שינוי אווירה בצמחיה"














