זוכרים שסיפרתי לכם על תנור האפיה שלי שפתח בשביתה עבודה,
והתחיל לקצר את כל הבית?
זוכרים!
זו בדיוק ההזדמנות לספר לכם שקניתי… קניתי
תנור תנור,
חדש חדש!
מאז עידן האינטרנט אני כבר לא שוברת ת'רגלים מחנות לחנות
בחיפוש אחרי מוצרים, אני פשוט יושבת לי בבית על כוס לימודה קר,
משוטטת ברשת מגדילה רואה קוראת, מודדת בודקת רוחב גובה,
ורק אז מתחילה להתקשר ולסגור מחיר ולסגור עיסקה!
עד היום הצלחתי טפו טפו חמסה חמסה.
ואם לא נראה לי אני אומרת יפה שלום ותודה…
ותאמינו לסבתא יום למחרת הם מתקשרים,
אומרת סליחה המחיר לא מתאים לי!
למה סבתא תגידי בכמה רצו למכור לך אותו?
תאמיני לי אין יותר זול ממני בארץ – אין.
ואני: " תאמין לי יש!"
ואז הוא שואל אותי:
"סבתא את צריכה תנור תנור?"
"בטח תנור תנור",
"בבקשה סבתא סאווטר תנור תנור",
"תנור תנור?"
"תנור תנור, אמר תנור תנור"
שאל: "את אופה? או אופה אופה?"
"אני אופה!"
מר אדון קהלת צוחק ואומר: "אופה אופה"
אז קנית תנור תנור של סאווטר.
איך אכין את העוף עוף שלי החגיגי חגיגי
בלי תנור תנור?
אני בטוחה שניסיתם המון מתכוני עוף בתנור
אבל עוף עם אורז כזה חגיגי לא הכנתם!
ארוחה שווה ומלאה הכי קלה וטעימה שיש.
רוחצים את העוף ומכינים את המרינדה…
מערבבים היטב היטב סוגרים בניילון נצמד…
מטגנים את הבצל… ומזהיבים בצד גם את 100 גרם הצנוברים…
מוסיפים את הפיטריות…
מוסיפים את האורז…
מערבבים היטב…
מוסיפים את המים מביאים להרתחה ומכבים את האש ומשאים סיר סגור עד שמתקרר…
מניחים את השקית קוקי על התבנית…
מפזרים את האורז על כל התבנית…
מניחים מעל את חלקי העוף כשהעור למעלה קודם מסדרים את הירכיים
ובניהם את השוקיים…
מעל מוסיפים את כל המירנדה…
עד הפירור האחרון…
עכשיו סוגרים את השקית על העוף…
מעל מניחים את השקית השנייה ומהדקים פנימה בעזרת סכין כהה מסביב
עושים 2-3 חורים בסכין חדה ולתנור 180 מעלות שעה וחצי…
בערך שעה וחצי לא לפתוח את השקית כדי שהיא תבשל את האורז ותשאיר את העוף עסיסי…

































