"עוגיות פובידל" כי נוסטלגיה זה תמיד טעים "אם נגמור את המגש אז נכין חדש"

שבת בבוקר יום יפה נוסטלגיה של עוגיות "פובידל" הכי טעימות בפה…

בוקר טוב תתעוררו מספיק לישון בחוץ קצת רטוב ואין יותר טוב מבוקר

של  "עוגיות ריבת פובידל" וכוס קפה.

9

אלה לא עוגיות חמאה, אגוזים, שקדים, פקאן, אלה עוגיות ילדות הכי פשוטות

שיש בלי חמאה עם המון מחמאות.

יש מתכונים שאסור לשנות אלה בדיוק המתכונים הנוסטלגיים שעוברים מדור לדור.

כך הכנו אותם לפני 50 שנה וכלום לא השתנה, הן בדיוק באותו הטעם.

ועל טעם עוגיות של ילדות אי אפשר להתווכח.

כל אחד והזיכרונות המתוקים שלו.

זוכרים את "עוגת השמנת" שלי שעלתה לטופ 20

זוכרים שסיפרתי ביום שמכינים את הבצק מכינים עוגה ועוגיות…

הבטחתי את המתכון?

 אז הבטחות צריך לקיים והנה המתכון עם כל התמונות לפניכם.

מתכון לעוגיות פובידל

מי שרוצה להכין את העוגיות בחמאה ?  שתכין, אני את הטעם עם חמאה לא מכירה,

כי גדלתי רק על הטעם של פעם.

גם את ריבה הפובידל לא לנסות להחליף !

אני עשיתי את כל הניסויים של דובדבנים מישמש… רציתי להיות יותר חכמה

אבל לא הצלחתי  – זה לא אותו הטעם נקודה.

אחרי  שתשתמשו בריבה פעם אחת תבינו את ההבדל הגדול.

סבתי עליה השלום היתה מכינה עם השכנות את הריבה פעם בשנה משזיפים יבשים

בט"ו בשבט לא יודעת למה המתכון חמק מעיני, אולי הייתי בנטיעות ולכן לא יצא לי

אף פעם לראות אותה מכינה זאת.

אני קונה את של 778 הצנצנת ממש יפה ומרובעת מורידה את הנייר במים חמים

ואז יש לי גם צנצנות תבלינים יפות – וגם עוגיות פובידל טעימות.

הכל תלוי גם בגודל התבנית אני מכינה תבנית קטנה

30X30 או פיירקס 20X40

לתבנית  גדולה של תנור תכפילו כמויות.

לי ולמר אדון קהלת זה מספיק למשפחה יותר גדולה זה לא מספיק…

אז בשביל שבת בבוקר פטפטתי מספיק…

תפשילו שרוולים וקדימה זה הכי פשוט וקל..

 

הבצק ראו את גרידת הלימון בנדיבות

2

 

 

חצי בצק על התבנית ראו סימני האצבעות…

3

למרוח יפה את ריבה הפובידל זוכרים לא אחרת !

4

בפומפיה גסה לגרור את הבצק מעל….

5

להכניס לתנור חם ולאפות עד שיזהיב…

6

לחתוך את העוגיות כשהן קרות…

7

להכניס לצנצנת ולסגור…

8

אם נאים השכנים בעיניכם תעשו משלוח מנות…

10

עכשיו שבת בבוקר יום יפה תכינו כוס קפה ותהנו…

11

 

 

גמר

ושלא תגידו שלא שיתפתי אתכם בחוויה ולא הזמנתי אתכם לטעום…

"עוגיות פובידל" כי נוסטלגיה זה תמיד טעים "אם נגמור את המגש אז נכין חדש"

היה לכם טעים קדימה פרגנו בלייק אחד ותלחצו על כפתור עקוב אחרי,

ואני אגיד תודה ולהתראות במתכון הבא…

סבתא אילנה בישלה ארוחה
פתאם באמצע החיים אני סלונה – saloona סבתא נרגשת מתרגשת ילדת שכונה " מהעידן שבגרוש היה חור כרמליסטית" לשעבר... בגיל 35 מצאתי את עצמי בתחרות "מלכת המטבח של ויצ"ו" עם מתכון בלי בשר בגלל הכשרות... אז כבר היה ברור שאגש לתחרות - ואקבל בשביל סבתא את כתר המלכות. למה? כי הייתה לי סבתא הכי הכי בשלנית בעולם ממנה למדתי את הסודות הכמוסים והקסומים של המטבח. אז זהו בשנת 1984 בויצ"ו הכריזו עלי "מלכת המטבח" בגלל גזר ממולא וארטישוק משובח. כמובן צילמו אותי "בשחור ולבן" וקיבלתי "פרס"...סיר של סולתם. אז...לא היה אינטרנט, גוגל פייסבוק וסלונה ומאז גם אני סבתא עם סבא ילדים ונכדים... כולנו זכרונים... פעם הייתי סבתא מספרת סיפורי ילדים... ועתה אני מספרת סיפורי - בישולים ... בלי סינרים. מזמינה אתכם אחרי לעקוב ומאחלת לכולם רק טוב...אילנה