אל תכנסו להיסטריה פשוט תסלסלו סלט אצלכם באימפריה
יש סיפור של סלט קצר שמכניסים בו את כל הירקות וזה כל הסיפור
סלט אחד גדול ועשיר ומתובל…
ויש את הסיפור של הרבה סלטים קטנים מהירים וטעימים…
אני אוהבת את כל סיפורי הסלט בכל הצורות.
השבוע אחרי כל הכתבות על הקונפורמים בסלטים
נכנסתי לאימפריה בלי היסטריה והכנתי לנו סלט זה כל הסיפור!
לקניות טרם יצאתי אז רק ממה שהיה בבית הכנתי
גזר, חצי כרוב, תפוחי אדמה, סלק, חצילים , פלפלים, כרפס .
על העץ תמיד יש לימונים, שמן זית זה מצרך בסיסי, מלח ופלפל זה בטבעי.
הפעם הבאתי סלסולי סלטים אפשר להגיד בקלי קלות
הביטו מה יש בבית ותבינו שמכל ירק אפשר להכין סלט!!
אז קדימה מתחילים
בשביל מה המציאו גז 4 להבות
נכון בדיוק !!!
בשביל חצילים, פלפלים אדומים,
מצטערת הולכת לשרוף אותם על הגז כדי שיתנו את כל הטעם וריח בבית.
הוספתי קצת מנגינת רקע… במנדולינה קיצצתי חצי כרוב בניגון דק דק
הפומפייה בניגון גס ריסקה גזרים…
והסכין כמו תמיד "ניצחה" על תזמורת הסלטים.
בקיצוץ מלפפונים חמוצים, פטרוזיליה, כרפס,
קילף תפוחי האדמה, חתוך קוביות, ויחד עם גזר
שניהם נכנסו לסיבוב בישול קצר במיקרו.
לפני שסחטתי כמה לימונים פימפמתי את הקליפה על פומפייה דקה לעוגת מיץ.
הכל מוכן הכל בשליטה…
את השום קניתי כבר מקולף…
כן כן רק מקולף כל שן יותר יפה מאחותה…
למה רק לצעירות מותר ?
13 שקלים קופסה מכובדת ביותר!
שאני אעמוד לקלף? למה?
זהו הפלפלים קלויים ומוכנים נכנסו ישר לשקית ניילון שתעזור להם
להתקלף יותר מהר.
את החצילים הפכתי לצד השני… והכנתי טחינה כזו קרמית לימונית
ריח השרוף פשוט מדהים זה אומר שהחצילים והפלפלים מוכנים…
אחרי שהתקררו חלקם קיבלו בקצב קיצוץ ונכנסו לטחינה חמצמצה עם שום.
חלקם נכנסו לפלפלים הקצוצים וקיבלו תיבול נדיב פשוט וטעים.
בינתיים העמדתי ביצים שיתבשלו מהר בשביל הניגון של סלט מיונז…
ערבבתי את סלטי הכרוב גזר וכרפס ברוטב סיני הססססס….
את עלי התרד עם האורגנו ותפוחי האדמה עם לימון ושמן זית
שעה אחת עברה ושישה סלטים כבר אחרי צילום קליל
נכנסו בזה אחר זה לקופסא – זה כל הסיפור!
אז מי אמר סלט ולא קיבל סלטים…
הוספתי עוד כמה סלטים שצולמו בארוחה אחרת
והבאתי אותם שתיהנו ותראו כמה הם קלים להכנה…
עשו טובה תפשילו שרוולים גם אתם יכולים!
תסלסלו סלטים כי… סלט זה כל הסיפור














































