סיפרתי לא פעם שאני אוהבת דגים רק כשהם שוחים באקווריום,
כאלה יפים צבעוניים שעושים פלום… פלום… עם בועות.
לא טועמת אותם!
למה?
כי הם עושים לי קשקשים זה למה !.
ואילו האיש, זה שאיתי כבר 50 שנה תנו לו לאכול כל יום דג,
ואין אישה יותר טובה ממני..
ולי לא נותר אלא "לסבול" בשקט ולהכין לו דג…
אם זה היה רק בשבילו, ניחא, שוב אתם שואלים למה?
כי על הדרך הוא הדביק באהבת הדגים את הילדים, ת'נכדים, ת'חתן, ת'כלה,
טוב שלא הדביק את המושבה כולה…
סיפורי האהבה לדגים החלו בטבריה אצל סבתא בידה האמא של חמותי הדסה ז"ל שגרה בטבריה,
כן כן טבריה זו עם הכנרת שהייתה פעם פלוס 200 .
בטבריה היה גם את הדוד ברהם האח של חמותי ז"ל שהיה מן סוג של דייג אחד האנשים היותר מוכשרים שהיו בתיקון רשתות דייגים.
בחופשים חמותי הייתה שולחת את הבנים לטבריה אצל הדוד ברהם שגר אצל "הכנרת" שהייתה אהבתו ואהובתו…
הוא היה מעלה את כולם לסירה שלו ויחד היו יוצאים לדוג בכנרת דגים ולא סתם דגים, דוד ברהם היה אומר בגאווה "זה מושטים לבנים"…ובחזרה היה שולח הרבה דגים לסבתא הדסה ז"ל.
עכשיו נחזור לאהבה של האיש שאיתי שיחיה, זה שאוהב ים ודגים .
לו יש אהבה מיוחדת לקציצות דגים מבית אמא, חמותי זיכרונה לברכה.
והוא מעביר את האהבה שלו לקציצות באהבה גדולה "אתם חייבים אבל חייבים לטעום את הקציצות"
אין דברים כאלו… פה גדול תטעמו גם ת'רוטב פשוט מלאכת מחשבת…".
ואני… "הלווW תנוח בבקשה שכחת שיש לי קשקשים מדגים!"
את קציצות הדגים למדתי להכין אצל חמותי שהכינה אותם מדג קרפיון, זה שהיה שט לו באמבטיה בכל בית יהודי ומרגיע את הילדים.
למה מדג קרפיון? כי לא כל יום נוסעים לדוד בטבריה ומקבלים דגים, וקרפיון נחשב לדג זול ואפשר להאכיל בו את הגדוד בלי עין הרע.
במחשבה לאחור אני לא קולטת איך פעם לא היו מוטרדים שהיינו משחקים באמבטיה עם הדגים,
איך לא הזהירו, לא העירו, שניפול או חלילה נטבע באמבטיה, פשוט היינו יושבים על הברכיים
וצופים בדג שקיבל מאיתנו שאריות לחם, וכל פעם שאכל את הפירורים, היינו משמיעים שאגות שמחה.
היום אין צורך באמבטיה העולם התקדם ויש כל כך הרבה סוגי דגים מפולטים,
מוכנים ונקיים,ישר לטחינה, ולי יש פחות קשקשים !
סבתי וחמותי בטח מביטות עכשיו עלי מלמעלה ואומרות: " דג בלי אמבטיה זה לא דג טרי."
הפעם אגיש לכם את מתכון "קציצות הדגים" בשלושה טעמים שונים
ובשלושה פוסטים עוקבים, שוב אתם שואלים למה?
למה כל כך הרבה דגים בפוסט אחד, עוד אהפוך "לבת הים הזקנה".
אז ככה… הכנתי את כל הדגים ביום אחד רק בגלל שהבת שלנו ליאת זו "הסנדוויץ"שלנו
במשפחה נסעה לשנתיים לחו"ל וביקשה לפני שתמריא, ללמוד את מתכון קציצות הדגים של סבתא הדסה ז"ל.
ככה זה כל אחד והסבתא שלו.
נראה ששבעתם מסיפורי הדגים אז קדימה מתחילים…
מתכון הבסיסי לקציצות הדגים תמצאו כאן
עם הרבה תמונות שלב אחרי שלב קדימה כנסו
סיפורי דגים 1– קציצות דגים מטוגנות בלבד
סיפורי דגים 2– קציצות דגים מטוגנות ומבושלות בבצל בנוסח חמותי סבתא הדסה עמר ז"ל
סיפורי דגים 3 – קציצות דגים מבושלות ברוטב עגבניות פיקנטי
המתכון לקציצות דגים ברוטב עגבניות פיקנטי…





















