קציצות פיש דגים בבצל פיקנטי מתקתק בנוסח חמותי סבתא הדסה ז"ל.

סיפרתי לא פעם שאני אוהבת דגים רק כשהם שוחים באקווריום,
כאלה יפים צבעוניים שעושים פלום… פלום… עם בועות.

ראשונה2

סיפרתי לא פעם שאני אוהבת דגים רק כשהם שוחים באקווריום,

כאלה יפים צבעוניים שעושים פלום… פלום… עם בועות.

לא טועמת אותם!

למה?

כי הם עושים לי קשקשים זה למה !.

את רוב שנותיי הצעירות והיפות העברתי בגני הילדים כמורה לריתמיקה,

הייתי מגיעה עם האקורדיון לחצי שעת פעילות כיפית.

בסיום השיעור הייתי מוציאה את הילדים לחצר, כל פעם בשיר אחר,

אבל הילדים בגן תמיד בקשו את שיר הדגים …

"הרבה דגים יצאו לטייל בים

והם שוחים והם שוחים והם שוחים,

ישר לחצר פלום…"

הילדים אהבו להתחמק ממקל הדייג שלי שהיה אמור לדוג אותם ולשלוח אותם לחצר.

הם היו הדגים ששוחים על הריצפה ואני הייתי הדייג שאמור "לתפוס" ולהוציא אותם לחצר.

שאגות השמחה בגן העידו על הנאה גדולה של הילדים שהצליחו להיות זריזים וחמקמקים בדיוק כמו

הדגיגונים באקווריום והצחוק המתגלגל עד דמעות…  כאילו אמר "את לא תצליחי לדוג אותי. "

ואני – מי רוצה לדוג דגים מי?

ועוד לנקות להם את הקשקשים!

 מודה לפחות השתעשעתי .

אחרי משחקי הדגים בגן חזרתי הביתה ובעלול שלי אותו אתם מכירים כבר "אדון קהלת" שיחיה,

כאילו לא הספיק לי "לדוג" כל היום דגים בגן שאל:

"מה אם איזה דג טוב לארוחת ערב?"

ואני באותו רגע התחלתי מתגרדת, כל "הקשקשים" שלי נעמדו להן  דום,

כאילו למה הוא עושה לי את זה?

מה דג?  למה דג?

 החלטתי פשוט מתעלמת… החרשתי אני והקשקשים,  וכמו כל "הוותיקים" פשוט התחלתי ויכוח עם

הקב"ה שאלתי  אותו :

 למה ?  למה לבשל דג?

הסברתי לו שכל מה שאני רוצה עכשיו זה איזה "ליוויתן גדול" שיבלע אותי,

כזה כמו שבלע את יונה – והוא לוויתן למה?

"להתחמק מארוחת ערב של דגים".

הוא חייך ונעלם לו – ככה פתאום באמצע הוויכוח.

השאיר אותי עם כל הקשקשים מתגרדת ! התחמק ממני !

ואני נכנסתי מהר למטבח, הוצאתי כמה קציצות דגים מהמקפיא והכנתי "לבעלול" שלי

קציצות דגים ברוטב בצל מתקתק ופיקנטי.

לפני…. שיגיע "הלוויתן" של יונה ויבלע  גם אותי…!

 

מתכון להכנת בסיס הקציצות תמצאו כאן

 

 

 מתכון בסיסי לקציצות דגים

מתכון הדגים של סבתא הדסה ז"ל

קציצות דגים עם בצל

להכנת הבסיס הקציצות כנסו לקישור

כאן

 

7

 

מטגנים את הקציצות בשמן עמוק…

8

מכינים את רצועות הבצלים…

11

 

 

מזהיבים קלות…

12

 

 

מכניסיפ פנימה את הקציצות והתבלינים….

 

13

 

 

מוסיפים את המים עד לגובה הקציצות לא יותר!…

14

ומבשלים…

15

 

אתם הבנתם את זה!

"ויקום המלפפון ויכה את הגנן"

אוהבים דגים? השכנים גם?

תבצעו את החלה ותתחילו לחסל ת'קציצות ישר מהסיר.

כדי שלא ישאר פירור תהנו…

חמי ז"ל סבא יצחק היה אומר לי "י'בינתי"(בת שלי )

למה את לא אוכלת דגים?

"האוכל דג ביום דג ניצל מדג"

שאלתם?

אז כן אפשר להקפיא את הקציצות המטוגנות ולהכין את רוטב הבצל

ממש חצי שעה לפני הארוחה.

ראשונה2

סבתא אילנה בישלה ארוחה
פתאם באמצע החיים אני סלונה – saloona סבתא נרגשת מתרגשת ילדת שכונה " מהעידן שבגרוש היה חור כרמליסטית" לשעבר... בגיל 35 מצאתי את עצמי בתחרות "מלכת המטבח של ויצ"ו" עם מתכון בלי בשר בגלל הכשרות... אז כבר היה ברור שאגש לתחרות - ואקבל בשביל סבתא את כתר המלכות. למה? כי הייתה לי סבתא הכי הכי בשלנית בעולם ממנה למדתי את הסודות הכמוסים והקסומים של המטבח. אז זהו בשנת 1984 בויצ"ו הכריזו עלי "מלכת המטבח" בגלל גזר ממולא וארטישוק משובח. כמובן צילמו אותי "בשחור ולבן" וקיבלתי "פרס"...סיר של סולתם. אז...לא היה אינטרנט, גוגל פייסבוק וסלונה ומאז גם אני סבתא עם סבא ילדים ונכדים... כולנו זכרונים... פעם הייתי סבתא מספרת סיפורי ילדים... ועתה אני מספרת סיפורי - בישולים ... בלי סינרים. מזמינה אתכם אחרי לעקוב ומאחלת לכולם רק טוב...אילנה