"סילבסטר" של ארוחה שניצל וינאי ברוטב פלפל אנגלי פפריקה הונגרית וסבתא ילידת הארץ…

אצלנו חוגגים "סילבסטר" כל סוף שבוע בהתמדה,

ראשונה

 

בדיוק בכל יום שישי עם קידוש וחלה עם הנכדים והמשפחה.

יום שישי עם כוס יין נברך "ויכולו השמים וארץ וכל צבאם"

2016 תהייה מאחורינו גם…

ואז נתחיל בארוחה שישי של שנת 2017 בטבעי

אז לכבוד יום השישי החגיגי מוזמנים לטעום מהשניצל המיוחד

ונגיעה קטנה מהסיפור שמאחורי מיזוג "הגלויות" של השניצל

הזה שנולד בשכונה של סבתי בחיפה.

שכונה של שוק ריחות וטעמים מי יחזרני לשכונה

של ילדות קסומה בבית סבאסבתא שגרה ברחוב שנקרא

"מעלה השחרור" לצידו "מדרגות עגלון"המובילות

אל עיר הנמל חיפה.

הבית של סבא וסבתא לא היה סתם בית הוא היה

חלק מצילום הסרט "אקסודוס" שצולם בארץ בשנות ה -60

המבוסס על ספינת המעפילים "אקסודוס" ועל הארגונים

היהודים שהשקיעו מאמץ רב להעלות ניצולי שואה

ממחנות המעצר בקפריסין לארץ ישראל על גבי ספינת

מטען היא "אקסודוס" שאותה השיט החתיך פול ניומן…

עלילת הסרט בעיר חיפה החלה ודודתי סימה סגל שתחיה

השתתפה בסרט כאחת מחברי האצ"ל…

מבשלת פוסט בעניין… מצולם ומלווה בתמונות…

עד אז בואו תחגגו טעימה שווה של השניצל שנולד

בסמטאות נוף ילדותי…

שניצל וינאי, ברוטב פלפל אנגלי, פפריקה הונגרית,

בגירסה של סבתא ילידת הארץ…

אז מי אמר "סילבסטר" ולא קיבל ארוחה שווה

אז שלא תגידו שלא הזמנתי אתכם לטעום

את חווית שניצל בקר דק דק מבושל, זה שסבתא

הייתה צריכה להכין מחצי ק"ג בשר שהוקצב

ולהאכיל את שמונת הילדים עם הנספחים.

מתכון לשניצל וינאי

8

הבשר הדק דק…

01

מוכן לטיגון עם ביצה וקמח…

02

לטגן בשמן רגיל…

03

להפוך לצד שני עד שיזהיב למעשה בטגון נעשה חצי בישול…

04

לסדר בסיר רחב…

05

להוסיף את התבלינים וציר המרק…

06

לבשל על אש קטנה ולשמור על רוטב שלא ידבק למטה…

7

ולהגיש…

8

בטטה ותפוחי אדמה עם מלח שמן זית וקורנית בתנור…

4

בתוספת תפוחי אדמה ובטטה בתנור…

 

אחרונה

ואם כבר "סילבסטר" אז הכנתי אווז אז בלי

להתבייש אפשר לטעום גם וגם.

אפילו "סילבסטר" חיכה לארוחה…

אז לכל העוקבים אחרי בשנה שלי המיוחדת בSaloona

לכל אלה שנכנסתי עם המתכונים שלי ישר למטבח ביתם

לאלה שהטעם ערב ליחך

שולחת אני ברכה לתחילת שנה אזרחית חדשה, לבריאות

לשמחה ומי יתן ותפתח על כולנו שנה מבורכת וטובה…

את הזיקוקים אני שומרת ליום העצמאות

אז שלא תגידו שלא הזמנתי אתכם לטעום שניצל וינאי טעים.

ראשונה

נהניתם אז קדימה פרגנו בלייק תודה

שלום לך 2016 ברוכה הבאה2017

סבתא אילנה בישלה ארוחה
פתאם באמצע החיים אני סלונה – saloona סבתא נרגשת מתרגשת ילדת שכונה " מהעידן שבגרוש היה חור כרמליסטית" לשעבר... בגיל 35 מצאתי את עצמי בתחרות "מלכת המטבח של ויצ"ו" עם מתכון בלי בשר בגלל הכשרות... אז כבר היה ברור שאגש לתחרות - ואקבל בשביל סבתא את כתר המלכות. למה? כי הייתה לי סבתא הכי הכי בשלנית בעולם ממנה למדתי את הסודות הכמוסים והקסומים של המטבח. אז זהו בשנת 1984 בויצ"ו הכריזו עלי "מלכת המטבח" בגלל גזר ממולא וארטישוק משובח. כמובן צילמו אותי "בשחור ולבן" וקיבלתי "פרס"...סיר של סולתם. אז...לא היה אינטרנט, גוגל פייסבוק וסלונה ומאז גם אני סבתא עם סבא ילדים ונכדים... כולנו זכרונים... פעם הייתי סבתא מספרת סיפורי ילדים... ועתה אני מספרת סיפורי - בישולים ... בלי סינרים. מזמינה אתכם אחרי לעקוב ומאחלת לכולם רק טוב...אילנה