החורף שלנו די קצר, לצערנו, אך כשהוא מגיע לגולן הוא מורגש בהחלט. הנוף המוכר משתנה מסביב, לעיתים אף הופך לאירופה בקטן, אם זכינו בשלג. המערכת החורפית האחרונה עשתה חשק להישאר בבית החם, לפתוח חלון לנוף המשתנה וכמובן דאגנו גם לחמם את הקיבה.
כשאומרים חורף באוכל ישר עולה איזה ריח של מרק טוב או קדירה, חמין או ג'חנון שיושבים כל הלילה והמשותף לכולם שהם כרוכים בהמתנה, מה שאני פחות אוהבת בדרך כלל. אני אדם של כאן ועכשיו, משימות קצרות, כל מה שאפשר לתקתק. אבל אז מגיע החורף ומלמד אותי להמתין.
כל החורף אנחנו ממתינים: שיגיעו המים החמים, שיפסק הגשם, שהאוכל יהיה מוכן, שהבצק יתפח, שיהיה כוח לצאת מהמיטה החמה…וכך עד הקיץ. שאז כשמגיע הקיץ אנחנו מתגעגעים להמתנה של החורף. עם כל הקיטורים על החורף והמתנותיו, כשיש שבת חורפית כזו, שמבלים בה בבית בחיק המשפחה אין דבר יותר מחמם ומנחם מתבשיל כזה שהמתנו עבורו שעות ובינתיים פיזר ריח טוב בכל הבית.
אז לא אתן לכם להמתין עוד הרבה לפני המתכון הכי מתאים לשבת שכזו, נזיד בוקרים שיהיה שווה עבורכם להמתין בשבילו כמה שעות. כשמו כן הוא, מתאים בדיוק לחמם כל בוקר או במקרה שלי, חקלאי, שנאלץ לצאת לעבוד ולטפל בחיות גם כשקר וגשום בחוץ.
את המושג נזיד בוקרים הכרנו בפעם הראשונה בראשית דרכנו הזוגית כשיצאנו לאכול ביום חורפי במסעדת "בת יער" האגדית, אני זוכרת את הקולות שהשמענו תוך כדי ועוד כמה פעמים שחזרנו לשם בחורף להתענג על המעדן הזה. מאז ניסיתי רבות להגיע לטעם הזה והשבת זה קרה, כמובן שהוא קיבל את התפנית הגולנית שלנו! וגם, מסתבר שאם מוצאים את הקיצורים הנכונים, זה לא פוגע בטעם ולא דורש הרבה זמן עבודה אך מלמד על המתנה שמשתלמת מאוד. בואו נצא לדרך… 
המצרכים הדרושים:
1.5 ק"ג בשר נתח מס' 2 חתוך לקוביות
1/2 ק"ג שעועית לבנה מושרית כל הלילה (יש קיצורי דרך, בסוף)
7 גזרים חתוכים לקוביות
7 בצלים חתוכים לקוביות
1 ראש סלרי חתוך לקוביות
3 גבעולים קטנים עם עלי סלרי
לתיבול:
7 גרגירי כוסברה
1 קופסת רסק עגבניות
3 טבליות פטרוזיליה של דורות
3 טבליות כוסברה של דורות
6 טבליות שום של דורות
6 טבליות ג'ינג'ר של דורות
1 כף פפריקה
1 כף חוויאג' למרק
1 כף פלפל צ'ומה יבש (לא חובה)
מלח/פלפל שחור
אופן ההכנה:
ראשית מטגנים במעט שמן זית את גרגירי הכוסברה, בערך דקה עד שמתחיל ריח בבית. מוסיפים את הבשר להשחמה ולסגירה מכל הצדדים, מוציאים את הבשר לקערה בצד. מוסיפים לסיר מעט שמן זית (בערך כף) ואת הבצל, מטגנים עד שקיפות. מוסיפים את הגזר וראש הסלרי ומטגנים עוד כחמש דקות ביחד. מוסיפים לסיר את הבשר, השעועית ואת כל התבלינים עם הרסק.
מוסיפים מים עד כיסוי מלא ועוד גובה של כ-5 ס"מ מעל התבשיל, מביאים לרתיחה, מוסיפים את הגבעולים הקטנים עם עלי הסלרי, מכסים וממתינים. נותנים לתבשיל להתבשל על אש קטנה כחמש – שש שעות. עד שהבשר רך ונמס בפה והירקות רכים. יום אחרי התבשיל כמובן הרבה יותר חזק בטעמיו.
מבטיחה לכם, ההמתנה משתלמת בהחלט!
עכשיו חייבת לכם, טיפ לקיצור דרך: מי ששכח, כמוני, להשרות את השעועית לילה לפני או שפשוט לא רוצה להמתין עוד לילה. אפשרי לעשות "השרייה מהירה". מרתיחים מים בסיר, מוסיפים את השעועית, מרתיחים שוב עוד 2-3 דקות. מורידים מהאש. משאירים סגור להתקררות כשעה, לאחר מכן, השעועית כבר מוכנה לבישול.










