אחרי שחזרנו משבוע מנוחה ברמב"ם פלזאזה Hotel
הביתה הפעלנו את המזגן ומתברר שהוא אחרי שבוע מנוחה לבד בבית ללא מיזוג פשוט לא שרד!
החליט להמשיך את מנוחתו עדן…
סבתא שלי הייתה אומרת על זה "כפרה" עדיף שהמזגן ילך במקום משהוא אחר.
כפרה… כפרה… אבל בחום הזה בלי מזגן עוד רגע גם אנחנו כפרה "אללה יסתור"
טפו טפו טפו "מלח פלפל שום בצל וכוסברה שיהיה"
עכשיו באין מזגן אנחנו בהסגר בחדר שינה
והחזאי לא מתחשב בכלום!
דווקא בשבוע שאין מזגן שום דבר לא מתפספס לו כמו בחורף?
הוא מזה מדייק במעלות החום בלי התחשבות ועוד מודיע שבשבוע הבא החום רק יעלה !
השמיים מעוננים שזה אומר תוספת של 50% לחות.
וכך עם החום ועם הלחות…
המוח שלי מתחיל להתבשל בישול איטי רק להוסיף כוסברה ותבלינים והוא מוכן.
עכשיו תבינו למה כל השבועיים האחרונים אין אוכל באתר חחח…
אוכל יש אבל בישולים אין…יום שישי צריך לבשל משהו?
למי בכלל יש חשק בחום לעמוד במטבח באין מזגן ולנסות
לבשל למי ?
אז רגע לפני קבלת שבת, בטרם החליטו בטורקיה על "הפיכה"
אני החלטתי על הפוכה "מקלובה"! מקלובה פירושו הפוכה.
אם הטורקים היו שואלים אותי איך הופכים את סיר המקלובה,
בטוח היו מצליחים בהפיכה שלהם!
אבל הם לא שאלו אותי, עשו הכל בשקט בשקט, אפילו הפתיעו
את ארדואן אז מגיע להם שלא הצליח להם!
אבל לי הצליח המקלובה התהפכה לה בקלי קלות על המגש,
מסביב חתיכות עוף במלח טעים והייתה אחלה חגיגה,
אבל לא אצלנו בבית כי באין מזגן אי אפשר לשרוד, פשוט
פלשנו לדירת השכנים שקיבלו את כולנו בסבר פנים יפות,
ויחד זללו איתנו את ההפוכה עד הגרגר האורז האחרון.
לא לפני שהם הכינו סלטים שווים וטעימים.
אחלה ארוחה ליום שישי עם מגוון הסלטים היה מושלם
נסו – ותגידו סבתא אמרה!
הירקות אחרי טיגון…
הבצל…
נייר אפייה והתפוחי אדמה בתחתית הסיר…
כוס אורז מפוזר מעל…
הגזר והכרובית מעל…
כוס אורז מפוזר מעל…
החציל מסודר…
כוס אורז מפוזר מעל…
עוד שכבת גזר וכרובית …
הנוזלים מעל מניחים על הגז ומבאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומנמיכים את הלהבה …
זהו האורז מוכן….
הופכים…
על מגד הגשה…
העוף מוכן מוציעים את העצמות ומפזרים סביב למקלובה…
מגישים לבריאות ובהצלחה…



























