
מודה ומתוודה, אפייה ובייחוד שמרים, היו עבורי מחוץ לתחום. נתפסו בעיני כמדע מדוייק, שחסרת גבולות שכמוני, שחייבת כל מתכון לשנות, להמציא, לפרק ולהרכיב, מתרחקת. זה לא בשבילי. זאת הקטגוריה ליצירה של הבת שלי. זכיתי השבוע להתמודד עם הפחד, לעשות ואפילו להנות. הזכות לחוויה לחברת ׳מיה׳ תעשיות מזון בע״מ, לליאור אוחיון, כוכבת מאסטר שף ול׳הסטודיו לבישול׳.

חברת ׳מיה׳ החלה ב1982 ועסקה בייצור ושיווק אבקות אפייה ותבלינים בכשרות הבד״צ. ׳מיה׳, ראשי התיבות של מייסדיה, מויש, ישראל והודי. את צמיחתה של החברה עם השנים אני מרגישה באופן משמעותי בסופר. מדפים מלאים במגוון מוצרים בקטגוריות רבות ונוספות.

ב׳הסטודיו לבישול׳ התקבצנו קבוצה ברוב נשי, חדורות מטרה, מתרגשת, מצלמות, מצטלמות, מוזגות, מודדות, שוקלות, מערבלות, מוסיפות, חותכות, מטגנות, מתפיחות ובעיקר נהנות. על העשייה ניצחה, עם חיוך ענק, ליאור אוחיון. עברה ודייקה, החמיאה והדגימה, הובילה להצלחה. בלי להרגיש, הפחד הפך לחדוות יצירה עם חוויה של הצלחה.

המתכונים של ליאור אוחיון לחלות קטנות ממולאות בתרד, פטריות וגבינה, מעדן שאי אפשר להפסיק לאכול, סופגניות במילוי מסקרפונה ומעדן פרי של ׳מיה׳, טוויסט טעים שנראה מעולה וזלביה עם סירופ סוכר.
חלות ממולאות בתרד פטריות וגבינה

הכמות מספיקה לכ15 חלות קטנות, זמן הכמנה:שעתיים
המצרכים: 1 קילו קמח לבן 40 גרם שמרים (2 כפות) 3/4 כוס סוכר (150 גרם) כף שטוחה (15 גרם) מלח חצי כוס (100 מ״ל) שמן זית 2 כוסות מים ביצה קצח ושומשום לקישוט


אופן ההכנה: מכניסים את כל המרכיבים למיקסר עם וו לישה למשך 8-10 דקות, עד לקבלת בצק אחיד ורך. מפדרים משטח עבודה עם מעט קמח, עושים כדור מהבצק משמנים אותו קלות ומכניסים לקערה גדול, אותה מכסים בניילון נצמד ומגבת. מתפיחים כשעה ומחלקים לכדוריםשל 70 גרם לכל כדור. את הבצק ממלאים במילוי (הכנתו מפורטת למטה), סוגרים את הכדור ומכניסים לתבנית סיליקון-מנג׳טיפ מנייר אלומיניום. טורפים ביצה ומברישים כל כדור שכבה דקה. לקישוט מפזרים קצח ושומשום לפי הטעם
מצרכים למילוי: בצל 500 גרם תרד קפוא 5 פטריות 200 גרם גבינת מסקרפונה קורט מלח קורט אגוז מוסקט קורט פלפל שחור

אופן ההכנה: מטגנים במחבת את הבצל החתוך לקוביות עד להזהבה, מוסיפים את הפטריותף התרד והתבלינים ומטגנים עוד 5-8 דקות. מכניסים את התערובת לקירור למשך כ 15 דקות.

אחרי הקירור מוסיפים את גבינת המסקרפונה ומאזנים טעמים.



האמת, הפחד כמו פחד הוא פיקציה. מצב תודעתי שתוקע או מונע ממני לעשות משהו. תודה לסלונה, בזכות הסדנה שיחררתי פיקציה והכנסתי עוד המון טעמים.
רוצים גם את המתכון לסופגניות במילוי מסקרפונה ומעדן פרי תות ולזלביה? דברו אלי ואעלה בפוסט הבא.


לדף הפייסבוק של חברת ׳מיה׳ https://www.facebook.com/MayafoodsLtd/
לאתר האינטרנט של חברת ׳מיה׳ http://www.maya-foods.com








