יצא חגיגי טעים ומדהים הכתום והסגול הזה
בהחלט תוספת שווה לאימוץ.
אתם תחליטו אם בא לכם כבש או בשר בפנים או לא…
אין בזה עבודה פשוט לרחוץ עם הקליפה
בלי לקלף כן כן תגידו כך סבתא אמרה !!
את הכתום דלעת עם הסקוטש רחצתי וחתכתי,
את הסלק עם הסקוטש קרצפתי ופרסתי.
שמן זית מלח גס ועלי קורנית ננס
בין שעה לשעתיים לתנור ולפתוח אותו אסור
למה?
כי כל פתיחה גונבים עוד חתיכה!
ועד הארוחה…. תצטרכו להתחיל מהתחלה.
זה הכתום….
זה הסגול…
במרכז הכתום סגול הוספתי נתח כבש משובח
שהקצב הוריד עצמות וגלגל בחוט ארוך.
לא לפני שפיזר בפנים קצת מלח גס.
בבית את הכבש החתיך מרחתי בקצת סילאן ודבש
הוספתי שום פרוס וכמה עלילי דפנה וזהו הוא מוכן להכנה.
מהר בטורבו חיממתי תנור, והכנסתי אותו לשקית קוקי סגור
שעה לבד בלי אף אחד שינוח יתבשל והזהרתי אותו שלא שיפשל !
וזה נתח הכבש החתיך אש…
…
יצא מהתנור…
נראה עגול ומוכן סוף…
…
אחרי שעה פתחתי את השקית והעברתי אותו לתבנית
עם כל המיצים והריחות יווווווווווווו
מודה לא עמדתי בפיתוי וגנבתי בשקט באין מפריע פיצוי
ואז בעקבות הריח אט אט הגיע מר אדון קהלת ושאל: "ככה את "גונבת" בחשאי" ?
הכנסתי לו חתיכה לפה שישתוק, בשביל שלא יעיר את העדר מרחוק.
הכנסתי לעוד שעה וקצת עם הכתום והסגול בתנור
אמרתי לפתוח אסור!
הכול כבר מוכן להוסיף סלט חסה וזה כל העניין.


















