הכנות אחרונות לחג הפסח עם המון זיכרונות של ילדות,
חרוסת הפסח של סבתי עליה השלום שהייתה מכינה אותה לכבוד הפסח
ואנו הנכדים ואני ביניהם, עומדים סביבה מלאי תחנונים
"נו סבתא רק טיפ טיפונת…" והיא הייתה אומרת לא !
זה לליל הסדר, "צריך קודם לברך עליה ורק אחר כך לטעום"
ואנחנו בשלנו סבתא טיפל'ה.. רק טיפ טיפונת " תוך שאנו אוכלים את קליפות התפוח
שקילפה לחרוסת, ומחפשים גרגרים של אגוזים שקפצו מתוך "האוון "הנחושת המבריק שלה,
שבעברית זה מכתש והעלי.
חשוב לציין שאת התמרים והתפוחים היא טחנה במטחנת בשר פשוטה, היא מסובבת ואנחנו
לפי התור מכניסים התמרים המעוכים ואת פלחי התפוחים…
בסוף הייתה מוסיפה את האגוזים, יין פטישים וקינמון וביד מאומנת מערבבת היטב היטב
את החרוסת ואנחנו מביטים בקערה ובולעים את הריר.
ובדיוק ברגע שהחרוסת מוכנה היא אמרה לכולנו לפתוח פה גדול….
וכמו סבתא אווזה הייתה מכניסה לנו לפה אצבע עם טיפונת חרוסת לראשון לשני…
ויחד כמו במקהלה הינו אומרים גם'אני גם'אני….
סבתא היתה מסדרת את החרוסת בכלי חגיגי מיוחד ויפה עם רגלית כסף ומעטרת באגוזים קצוצים.
ואת הקערה משאירה לנו הנכדים לליקוק, כל אחד עם האצבע שלו.
















