***אתגר הקציצות של סלונה ודורות יוצא לדרך ויש גם מתנה שווה לזוכות! השתתפו ואולי תזכו!***
***כל הפרטים כאן***
היי, תכירו את דורות היא פשוט אוהבת לבשל
אני מכירה אתכם מהסיפור שלי 24/7 עושים קריירה מצאת החמה עד צאת הנשמה.
ואז חוזרים הביתה עייפים קניות בישולים או סתם ביסורי מצפון את הג'אנק פוד קונים
אז זהו שאני כבר סבתא ועברתי את כל הדרך… כדי לקצר לכם אותה.
קבב מרוח בשמן זית אפוי בתנור על מצע ספגטי ברוטב בזיליקום
קציצות ביס מטוגנות -למקפיא
קציצות הפתעה מגולגלות בפירורי פאקו – תירס -גזר מבושל -זתים ללא חרצן.
קציצות ברוטב עגבניות בצל מטוגן שום ובזיליקום
תוספות של אורז, קוסקוס, פירה, וסלט יקרות
אני כבר התגלחתי על הזקן, שפם, שלי ,עתה הגיע הזמן שתיקחו את כל הטיפים שלי.
ותלמדו לקצר תהליך… כן כן. מניסיון שלי הרב זה אפשרי. מה זה אפשרי?
אפשר לעשות קריירה ועל הדרך לפסל, לצייר, לנגן, לכתוב, להחזיק בלוג בסלונה , לבשל
ואפילו להיות מלכת מטבח צעירה.
סבתא שלי אותה אני מתעדת בבלוג, הלכה לבאר לשאוב מים ,בישלה על פרימוס ופתיליה ,
כמובן בסיר אלומיניום צהלי גדול כדי להאכיל 8 פיות… ונכדים.
סבתי היתה מושיבה אותנו הנכדים לקלף את השום , לכל הבישולים שהכינה לנו
ואני זוכרת אותנו במקהלה "סבתא מספיק שום?"
והיא "לא' עוד ראש שום", אני זוכרת שבעונה השום היתה קונה ערמות,
אוגדת אותם וקולעת את העלים לצמה ושמה אותם ליבוש כדי שיהיה לה לכל העונה.
ותוך שאנחנו עוזרים בקילוף השום היא קוצצת בצל בדמעות.
זה היה בשנת 1950 מאז עבר מילניום הכול התקדם בעולם
ואחרי דורות, נולדה "דורות" ואיתה שום, בצל, פטרוזיליה, בזיליקום, ג'ינגר… 
לבשל עם דורות זה עושה פשוט את החיים קלים יותר.
היום כבר בכניסה לסופר את מסיימת חצי בישול בזכות דורות.
היום הבאתי מתכון קציצות ומי לא יודעת להכין קציצות?
הכי קל, הכי מהר והכי טעים לילדים ולנו.
אז באו אקצר לכם את העמידה במטבח.
אני אישית קונה 2-3 ק"ג בשר פרגיות טחון (אפשר כל בשר שאתם אוהבים) וישר איך שאני מגיע עם הבשר הביתה אני מכינה ממנו את תערובת הקציצות ומתחילה לחלק לטעמים כדי שיהיה מגוון.
מקציצות מטגנות, אפויות, מבושלות, קבב, ממלא תחתיות ארטישוק, מפוררת לבולונז ,
מילוי לאורז וממולאים, והכי חשוב ישר מקפיאה שתמיד יהיו בשלוף.
המתכון כאן מוכן וממנו כבר אתם זורמות.
קודם הייתי בדמעות מכינה קציצות , סוחבת בצל, מקלפת, דומעת, קוצצת ,מטגנת,והיום הוא מוכן
בקובייה אחת או שתיים מהמקפיא ואני כבר מסודרת. טעים אש ראו הוזהרתם.
אותו הדבר לגבי הפטרוזיליה קונה, רוחצת ,קוצצת, ואחרי כמה ימים הפטרוזיליה שנשארה, כבר הצהיבה ישר לפח.
את השום קולפת וקולפת וקולפת… וכותשת
שלא לדבר על הבזיליקום שאחרי יומיים במקרר נובל.
כבר אמרתי; בסופר אני מתחילה לבשל עם דורות.
מה שנשאר זה להביא את הבשר להכניס את התבלינים של "דורות" וקדימה להחליט מה בא
לך להכין. אז סיכמנו , קונים בשר ואת תבליני דורות הקפואים והמוכנים ואתם מסודרים.
הבאתי לפניכם היום כמה תבשילי קציצות שאני מכינה מראש שמה במקפיא ורק את
התוספת מכינה במקום.
ותגידו סבתא אילנה אמרה… טעים.
מתחילים
בשר פרגית טחון, שום פטרוזליה בצל מטוגן 
להוסיף ביצה ופירורי פאקו
להוסיף תבלינים פפריקה מתוקה גרוסה פלפל שחור גרוס קורט בהרט או קינמון
ולהתחיל לגלגל קציצות ביס – קציצות ממולאות – קבב – המבורגר ולהשאיר לבולונז…
קציצות הפתעה ממולאות שילדים אוהבים תירס גזר זית בלי חרצן
לגלגל בפירורי לחם פאקו ולטגן – אם יגמרו את המגש אז תכינו חדש
קציצת הפתעה מה שיוצא אני מרוצה
הכנת הרוטב שמן זית, בצל מטוגן, בזיליקום, שום, רסק עגבניות וקטשופ


















