פעם… חג היה חג – היום "יש לי יום יום חג…"
חגים הם לפעמים געגועים לבית… כל אחד והגעגוע שלו.
יש המתגעגעים לאוכל של אמא ויש המתגעגעים לאוכל של סבתא…
לי יש זיכרונות ילדות מבית סבתי וחמותי…
כל חג מביא איתו אוכל בהתאם לפרי וירק שגדלו בעונות השנה.
לכל חג יש את הברכות הריחות והטעמים…
בשבט שלנו לבית משפחת עמר הענפה משורשי הארץ, יש טעמים שעוברים מדור לדור.
השולחן תמיד ערוך כשבמרכזו הרבה סלטים מזבת הארץ
והרבה הרבה הפתעות ממולאות…
ככה זה היה פעם לכל סבתא הייתה "ביצת הפתעה" משלה
כך היו הסבתות שלי מפטמות אותנו הנכדים והנינים בממולאים …
סבתא הייתה אומרת: "עיוני קח תטעם…" בתרגום רש"י…
"עיניים שלי קח תטעם תראה איזו הפתעה יש בפנים"
הפתעה בקובה – הפתעה בעלי גפן – הפתעה בבצל – בכרוב – בחציל –
תפוחי אדמה – בעוף – ביונים – בכבש…
וההפתעה הכי גדולה זה שגם אותנו היו ממלאים עם כל הממולאים…
זה חלק מזיכרון ילדות שלי משנות הצנע עד שסבתי הלכה לעולמה בשיבה טובה
ואז גם אני יצאתי לדרך והתחלתי בממולאים שבזכותם זכיתי "במלכת המטבח"…
משהו כמו מאסטר שף היום, אעלק רק אז היו מכינים את "מנת הנצחון" בבית ומבאים לטעימה…
עכשיו משהפכתי קצת לסבתא השבט שלנו הוציא אותי לגמלאות מהסבב השבועי,
והם מכינים ארוחות שישי טעימות עם שמות חדשים כיאה לשנות 2015 …
אבל סבא צריך לאכול… צריף – מידי פעם יש חג פה חג שם…יש
אז מה אני לא אכין ממולאים לחג … בטח שאכין
והפעם אמלא חצילים קטנים באורז ובשר כי זה בדיוק העונה.
ולכבוד החג גם אגלגל כי אין חג בלי גלגול "עלי גפן" אלה הירוקים שאספתי בתחילת העונה
בדיוק לראש השנה… וכל השנה.
כי אין חג בלי חגיגה של הרבה מיני ממולאים…
גלגול "עלי גפן" דק דק כמו חטיפים כפית מלית מספיק
כאן תמצאו את המתכון הבלעדי שלי לגלגול עלי גפן….
שלב אחר שלב מלווה בצילומים
























