הסימפוניה "לסִיפְרִיטוֹ" של שבת

pizap.com14872766833531

יום שישי בצהריםpizap.com14872767808341

pizap.com14872768964021

אני ומר אדון קהלת אוכלים את הקציצות שעלו השבוע למקום ראשון בטופ 20

לצד פתיתים עגולים, הוא מבית אמא קורא להם קוסקוסון…

אוהב אותם מאוד פתית פתית כמו ילד קטן… אפילו משתדל לפזר.

מקלוני סלט סלק טעים

ומלפפונים קטנטנים שהחמצתי… ובתיאבון

 

ברקע  קובי אריאלי בתוכנית האוכל שלו, הזמין גברת מכרמיאל שתכין את "ארוחת השבת" שלה היא קראה לזה

" סַפְרִיטוֹ עוף"

עם קוביות תפוחי אדמה מטוגנות, הוא שואל למה סַפְרִיטוֹ והיא עונה כך קראו אצלנו בעדה הכורדית.

 

 

אז גם על הכיריים שלי מתבשל סִיפְרִיטוֹ עם בשר בקר, אני לא כורדית, אני מכאן ארץ ישראלית 11 דורות אבל אצלינו התבשיל  מתחיל ב…סִי  סִיפְרִיטוֹ כנראה מכל קבוץ הגלויות בארץ השתבש השם

ואני אישית אוהבת לחתוך את תפוח האדמה לרבעים.

 

צלי בקר

pizap.com14872769922151

מה גם שקובי אריאלי לא הזמין אותי לטלביזיה לא נורא…

לי יש את הסלון שלי ב – Saloona

 גילוי נאות סבתא לא מבשלת טיפה בשר רק לתבשיל הזה

וטיפה בשר לתבשיל אחר, אני מבשלת כמות גדולה ויפה של צלי בקר מחלקת

 בכמה קופסאות ולכל תבשיל מוסיפה את הירק שלו.

זה הבשר שריר – מוז – קש'לקה

בשר מוזה

סגירת הבשר עם הבצל

הבשר נסגר בסיר

אחרת אני צריכה להעביר את המתרוממת שלי מהחדר שינה ישר למטבחון.

תאמינו לי ק"ג צלי מתבשל בדיוק כמו 3 ק"ג…

אבל צריך קיצורי דרך בבישול, והכי חשוב לדעת לתמרן…

עכשיו יבואו כל המפונקים שיספרו שהם אוהבים את האוכל שמבשלים באותו היום.

אז סבתא אומרת שטויות במיץ…

כשאתם הולכים  לאכול במסעדה משלמים יפה כמו גדולים, אתם אולי חושבים או בטוחים

מה זה הטבח באותו הרגע מכין לכם ממולאים… אז אתם רק חושבים.

אני יכולה להוציא את הצלי הבשר שבישלתי והקפאתי ואז באותו הרגע להוסיף את התפוח אדמה או הירק

להוסיף קישוטי פטרוזיליה ותתלקלקו…

 אז תבינו שכבר ב – 1 לספטמבר כשכולם חוזרים לספסל הלימודים, סבתא נכנסת להכנות "ראש השנה"

כן כן הכנות "ראש השנה" מתחילות – ומי שלא מתחיל לפני אוכל אותה בראש השנה וכל השנה.

אז קדימה קבלו את "ארוחת השבת שלנו"

תמונת פירות 099 (Large)

עכשיו תבינו למה אני מכינה כמות גדולה של בשר קודם.

או קציצות מטוגנות או קבבים.

אם נפלנו בחג אפשר להוציא את הצלי שכבר הכינותי מראש

ולהוסיף במקום את תפוחי האדמה –אפונה –שעועית ירוקה – במיה – ועגבניות וכבר יש לנו עוד כמה תבשילים…

עכשיו אתם מבינים את קיצורי הדרך של סבתא

ואיך ברגע יש המון…

בהצלחה לכולם.

אהבתם

אז שלא תגידו שלא הזמנתי אתכם לטעום  ואחרי הטעימה קדימה לייק קטן כאן משמאל עושה לסבתא טוב… תודה ולפרגן יעשה לכם טוב

סבתא אילנה בישלה ארוחה
פתאם באמצע החיים אני סלונה – saloona סבתא נרגשת מתרגשת ילדת שכונה " מהעידן שבגרוש היה חור כרמליסטית" לשעבר... בגיל 35 מצאתי את עצמי בתחרות "מלכת המטבח של ויצ"ו" עם מתכון בלי בשר בגלל הכשרות... אז כבר היה ברור שאגש לתחרות - ואקבל בשביל סבתא את כתר המלכות. למה? כי הייתה לי סבתא הכי הכי בשלנית בעולם ממנה למדתי את הסודות הכמוסים והקסומים של המטבח. אז זהו בשנת 1984 בויצ"ו הכריזו עלי "מלכת המטבח" בגלל גזר ממולא וארטישוק משובח. כמובן צילמו אותי "בשחור ולבן" וקיבלתי "פרס"...סיר של סולתם. אז...לא היה אינטרנט, גוגל פייסבוק וסלונה ומאז גם אני סבתא עם סבא ילדים ונכדים... כולנו זכרונים... פעם הייתי סבתא מספרת סיפורי ילדים... ועתה אני מספרת סיפורי - בישולים ... בלי סינרים. מזמינה אתכם אחרי לעקוב ומאחלת לכולם רק טוב...אילנה