פסטיבל טועמים עולם הוא אירוע קולינארי בינלאומי חוצה עמים ועדות המחבר את ירושלים לתרבויות העולם. הפסטיבל מתקיים השנה, בפעם השנייה, בשבוע שלפני פסח, ביוזמת משרד ירושלים ומורשת ובהפקת החברה לפיתוח מזרח ירושלים, לאחר שהתקיים לראשונה בירושלים ב-2019.

מה בפסטיבל?
למרגלות החומות וסביב המנות מרחבי העולם, ייפרשו תפאורות ענק אשר ייצגו את המדינות השונות. במתחמי האוכל מתוכננת חוויה קולינרית עם נגנים והרכבים מוסיקליים, עם מוזיקה אותנטית-עממית ועם שחקנים בתלבושות ססגוניות. שפים מובילים ומסעדות שף יגישו מנות מיוחדות בטעמים וריחות מכל טעמי העולם, וכמובן גם מירושלים, ביניהם השף שאול בן אדרת עם מסעדת ״התרנגול הכחול״, מסעדת ״המוציא״ של השף אבי לוי, השף אייל שני, מסעדת "NUNUNU" של השף גיא גמזו וברטון קרפרי מקומי- הקרפ הצרפתי המלוח.
בפסטיבל תחשפו גם לטעמים מהלב של הקולינריה הירושלמית כמו הפיתות המטורפות של "שפכטל" המותג החדש של השפית רחל בן אלול, הפיתות משגעות ממסעדת ״מימוניס״ הצמחונית של השף רועי מימוני, ״ההמבורגר של שגב״ של השף ניסים שגב ו״יהודית״ מסעדה ירושלמית אותנטית של יהודית יחזקאל, ותוכלו גם לטעום גבינות בוטיק של ״מעדניית באשר״ של אלי באשר. גם רשתות ההמבוגרים BBB, ״עד העצם״ ורשת הנקניקיות ״ביירן מרקט״ יקחו חלק בפסטיבל לצד שלל מסעדות נוספות כמו ״גורדוס״, ״טש וטשה״ בניחוח גיאורגי, ״מוזס״, ״הטוניסאי של אלי״, ״מיט טיים״ ו״מחנה אסאדה״.
איפה?








