מאפים ללא גלוטן הם בחירה מצוינת עבור אנשים הסובלים מצליאק, רגישות לגלוטן או אלרגיה לחיטה. בנוסף, מאכלים אלו גם פופולריים בקרב אנשים שמקפידים על תזונה טבעונית. כמה מהמאפים הפופולריים ביותר ללא גלוטן הם: בורקסים, בצק פיצה, פיצות אישיות, קורנפלקסים שמגיעים גם ללא גלוטן ועוד..
בורקסים ללא גלוטן:
בורקסים ללא גלוטן הם חלופה לאפייה עם גלוטן, שאינה מתאימה לאנשים הסובלים מצליאק או רגישות לגלוטן. בורקס הוא מאפה טעים שכמעט כל אחד אוהב. כיום ניתן למצוא מבחר רחב של בורקסים ללא גלוטן. המאפים טעימים מאוד ומרגישים כמו מאפה מקמח רגיל (אני יכולה להגיד לכם את זה מניסיון).
פיצות ללא גלוטן
פיצה ללא גלוטן נמצאת ביותר ויותר מסעדות. מה שהפך את זה לפופולרי יותר ויותר בשנים האחרונות הוא שיותר אנשים הפכו מודעים ליתרונות הבריאותיים של הימנעות מגלוטן. כיום, ניתן להכין פיצה ללא גלוטן באמצעות מגוון מרכיבים שונים, כגון קמח אורז ושקדים, קמח תירס וקמח כוסמת. פיצה ללא גלוטן מתאימה במיוחד למי שרגיש לגלוטן אבל רוצה לאכול פיצה! בנוסף היום תוכלו למצוא גם מבחר פיצות ללא גלוטן בפיצריות רבות.
רגישות לגלוטן כיום
תזונה נטולת גלוטן היא הטיפול הנפוץ ביותר לרגישות לגלוטן. עם זאת, זה יכול להיות קשה לשמור על דיאטה קפדנית ללא גלוטן. מזונות ללא גלוטן הם לרוב יקרים יותר, ומי שרגיש לגלוטן עלול להתקשות למצוא אוכל טעים ללא גלוטן. רגישות לגלוטן היא מצב הגורם לתגובות שליליות לאכילת גלוטן, סוג של חלבון המצוי בחיטה ובדגנים אחרים.
היום אבל ככל שהרגישות לגלוטן הפכה לנפוצה יותר קמו עוד ועוד חנויות ללא גלוטן ששם ניתן למצוא מבחר רחב של מאפים ללא גלוטן, לחמים טעימים ללא גלוטן ועוד.
לסיכום:
כיום גם אנשים שלא רגישים לגלוטן עברו לאכול מאפים נטולי גלוטן, למה? בעיקר בגלל שהקמח הלבן הוא לא בריא בכלל ולא מתעכל טוב בבטן. כיום ניתן גם למצוא חנויות רבות המספקות אוכל ללא גלוטן (ברמה גבוהה מאוד) לפעמים אפילו לא תשימו לב שמדובר בקמח ללא גלוטן (מניסיון) 🙂
מקווה שנהנתם אשמח שתשתפו את המאמר 🙂








