פסטה פנה מחיטה מלאה בסגנון ים תיכוני
החומרים:
500 גרם פסטה פנה מחיטה מלאה, מבושלת לפי הוראות היצרן (אפשר גם פסטה רגילה, אבל חבל)
1 צנצנת עגבניות שרי מיובשות בשמן זית
1 חציל קטן, חתוך לקוביות קטנות קלוי בתנור
1 כוס פלפלים ב- 3 צבעים, חתוכים לקוביות קטנות
1 צנצנת לבבות ארטישוק בשמן זית
⅓ כוס זיתי קלמטה, מגולענים
3-4 שיני שום
2 כפות צנוברים
פרמזן
אופן ההכנה:
– במחבת גדולה, מחממים את שמן הזית מצנצנות הארטישוק ועגבניות השרי.
– מוסיפים את השום וקוביות הפלפלים ומטגנים מעט.
– מוסיפים את הברוקולי, העגבניות, החצילים, הארטישוק והזיתים, מקפיצים במחבת כדקה נוספת.
– מוסיפים את הפסטה המבושלת והצנוברים וממשיכים להקפיץ כדקה או שתיים נוספות.
– מגישים עם גבינת פרמזן מגוררת.
.
ספגטי מחיטה מלאה עם פילה פורל מעושן ברוטב שמנת אלפרו ופלפל צ'יפוטלה
החומרים:
200 גרם ספגטי מחיטה מלאה, מבושל לפי הוראות היצרן
200 גרם פילה פורל מעושן, פרוס לרצועות דקות
⅓ כוס בצל ירוק טרי (רק החלק הלבן), חתוך
½ כוס פלפל אדום וצהוב, חתוך לקוביות
½ כוס אפונה
2-3 שיני שום, קצוצות
½ כוס בצל יבש, קצוץ
1 מיכל שמנת אלפרו (או שמנת לבישול 10% שומן)
2 כפות פלפל צ'יפוטלה
אופן ההכנה:
– במחבת חמה, מטגנים את השום והבצל.
– מוסיפים את הפלפלים והאפונה.
– מוסיפים את השמנת והצ'יפוטלה, מרתיחים ומצמצמים.
– מוסיפים את הפסטה המבושלת ומבשלים כדקה נוספת.
– מוסיפים את פרוסות הפורל המעושן, מערבבים בעדינות ומגישים בעיטורי בצל ירוק קצוץ.
.













