תוספת צבעים

שני מתכוני פסטה קיציים, צבעוניים, בריאים וטעימים, באדיבות שף יניב פרטוש-תמיר לברילה

ספגטי מחיטה מלאה

פסטה פנה מחיטה מלאה בסגנון ים תיכוני

החומרים:

500 גרם פסטה פנה מחיטה מלאה, מבושלת לפי הוראות היצרן (אפשר גם פסטה רגילה, אבל חבל)

1 צנצנת עגבניות שרי מיובשות בשמן זית

1 חציל קטן, חתוך לקוביות קטנות קלוי בתנור

1 כוס פלפלים ב- 3 צבעים, חתוכים לקוביות קטנות

1 צנצנת לבבות ארטישוק בשמן זית

⅓ כוס זיתי קלמטה, מגולענים

3-4 שיני שום

2 כפות צנוברים

פרמזן

אופן ההכנה:

– במחבת גדולה, מחממים את שמן הזית מצנצנות הארטישוק ועגבניות השרי.

– מוסיפים את השום וקוביות הפלפלים ומטגנים מעט.

– מוסיפים את הברוקולי, העגבניות, החצילים, הארטישוק והזיתים, מקפיצים במחבת כדקה נוספת.

– מוסיפים את הפסטה המבושלת והצנוברים וממשיכים להקפיץ כדקה או שתיים נוספות.

– מגישים עם גבינת פרמזן מגוררת.
.

ספגטי מחיטה מלאה עם פילה פורל מעושן ברוטב שמנת אלפרו ופלפל צ'יפוטלה

החומרים:

200 גרם ספגטי מחיטה מלאה, מבושל לפי הוראות היצרן

200 גרם פילה פורל מעושן, פרוס לרצועות דקות

⅓ כוס בצל ירוק טרי (רק החלק הלבן), חתוך

½ כוס פלפל אדום וצהוב, חתוך לקוביות

½ כוס אפונה

2-3 שיני שום, קצוצות

½ כוס בצל יבש, קצוץ

1 מיכל שמנת אלפרו (או שמנת לבישול 10% שומן)

2 כפות פלפל צ'יפוטלה

אופן ההכנה:

– במחבת חמה, מטגנים את השום והבצל.

– מוסיפים את הפלפלים והאפונה.

– מוסיפים את השמנת והצ'יפוטלה, מרתיחים ומצמצמים.

– מוסיפים את הפסטה המבושלת ומבשלים כדקה נוספת.

– מוסיפים את פרוסות הפורל המעושן, מערבבים בעדינות ומגישים בעיטורי בצל ירוק קצוץ.

.

לעוד מתכוני פסטה מחיטה מלאה

צילום: סטודיו סליס