אין כמו עוגת גלידה טעימה ופשוטה להכנה.
ללא ביצים וללא אפיה.
ומה הכי יפה? שאפשר בקלות להסב אותה לעוגת פרווה או לכשרה לפסח.
בואו תראו כמה היא פשוטה!

המתכון
מצרכים:
2 שרוולי פטי בר או בפסח חבילה וחצי עוגיות יין
100 גרם חמאה/מחמאה
150 גרם שוקולד מריר/חלב (חפיסה וחצי)
2 כוסות חלב (כל חלב אחר יתאים לעוגת פרווה- סויה, שקדים או חלב קוקוס (קרם לא מים) אם אוהבים וכו')
2 שמנת מתוקה (אם משתמשים בשמנת צמחית כדאי להוסיף עוד כף סוכר)
אינסטנט פודינג וניל
2 כפות סוכר.
הכנה:
* שוברים את העוגיות לחתיכות גסות ומניחים בתבנית האפיה.

* ממיסים: חמאה, שוקולד, כוס חלב ו-2 כפות סוכר , מצננים 2-3 דקות ושופכים על העוגיות.
* מכניסים את התבנית למקפיא לכ-10 דקות בכדי שהשיכבה תתקשה.

* מערבבים כוס חלב, אינסטנט פודינג וניל, 2 שמנת (אם משתמשים בצמחית להוסיף כף סוכר)
* מניחים את התערובת של שכבת העוגיות שהתקשתה ומכניסים למקרר ל3-4 שעות.
* בכדי לזרז אפשר להכניס למקפיא לשעתיים.

עוד אפשרויות לגיוון:
* להוסיף לתערובת שוקולד צ'יפס, חמוציות, תותים או כל פרי אחר- חשוב להוסיף אותם בערבוב קל לאחר הערבוב הראשוני בבלנדר.
* לקשט את העוגה בשוקולד מגורד, סוכריות או פירות העונה.
אם העוגה במקפיא רצוי להוציא אותה כ-5 דקות לפני ההגשה בכדי שניתן יהיה לחתוך בקלות.
ומה נשאר?
להתענג על כל ביס!








