עוגיות הצנע של סבתא שלי גירסה שנייה מעוטרת

ניחוחות של אפיה משכרי חושים התערבבו להם בכל הבית עם המון זכרונות
מהתקופה שבגרוש היה חור, סבתי הייתה קוראת להם עוגיות חול

ראשונה

ניחוחות של אפיה משכרי חושים התערבבו להם בכל הבית

עם המון זכרונות רחוקים רחוקים…

עוגיות ילדות משנות הצנע, מהתקופה שבגרוש היה חור,

אלה שסבתי הייתה קוראת להם "עוגיות חול"

כאלה שאני הכנתי גם לבד בגן הילדים בתוך ארגז החול.

במעט חומרים הר של עוגיות פריכות בטעם של עוד…

טעמי ילדות בלתי נשכחת מבית סבתא.

עכשיו יהיו שיגידו למה מרגרינה?

למה לא חמאה ?

יהיו שישאלו אפשר להמיר בשמן?

מנסיון אני אומרת מתכון מנצח לא מחליפים. נקודה!

אבל אתם כן מוזמנים להחליט לעצמכם מה טוב לכם

מרגרינה חמאה או שמן.

ואני כמו שאמרתי מתכון מנצח לא מחליפה!

אבל את הצורה ואת הקישוט אני מידי פעם

משנה כדי שיהיה מעניין.

הפעם אותם החומרים, אותן העוגיות, בגירסה שנייה

מעוטרת נראות יפות כמו מעמול.

 

המתכון

הבצק רך ונעים….

1

מכינים מהכל עיגולים…

2

מועכים ובעזרת פנצטה משוננת של עוגיות צובטים צורות…

4

ולתנור לאפיה זהובה חובה לשמור ולא לשרוף בבקשה…

ראשונה

 

לפזר סוכר דק דק…

5

6

ולצנצנת סגורה…

9

קדימה תושיטו יד מוזמנים לטעום ישר מהצנצנת,

לא לדחוף יש מספיק לכולםםםם תביאו ת'שכנים גם.

7

נהנתם תפרגנו בליק ואני אגיד לכם תודה

עד… למתכון הבא.

לבריאות המתכון של סבתא שלי המחמאות שלכם

כנסו גם לגירסה הראשונה אותה תמצאו כאן

סבתא אילנה בישלה ארוחה
פתאם באמצע החיים אני סלונה – saloona סבתא נרגשת מתרגשת ילדת שכונה " מהעידן שבגרוש היה חור כרמליסטית" לשעבר... בגיל 35 מצאתי את עצמי בתחרות "מלכת המטבח של ויצ"ו" עם מתכון בלי בשר בגלל הכשרות... אז כבר היה ברור שאגש לתחרות - ואקבל בשביל סבתא את כתר המלכות. למה? כי הייתה לי סבתא הכי הכי בשלנית בעולם ממנה למדתי את הסודות הכמוסים והקסומים של המטבח. אז זהו בשנת 1984 בויצ"ו הכריזו עלי "מלכת המטבח" בגלל גזר ממולא וארטישוק משובח. כמובן צילמו אותי "בשחור ולבן" וקיבלתי "פרס"...סיר של סולתם. אז...לא היה אינטרנט, גוגל פייסבוק וסלונה ומאז גם אני סבתא עם סבא ילדים ונכדים... כולנו זכרונים... פעם הייתי סבתא מספרת סיפורי ילדים... ועתה אני מספרת סיפורי - בישולים ... בלי סינרים. מזמינה אתכם אחרי לעקוב ומאחלת לכולם רק טוב...אילנה