מתכון בורקסים במילוי גבינות

מרכיבים ל-25 בורקסים קטנים

250 גרם קמח רגיל
220 גרם גבינה כחושה לאפייה מגוררת גס
קורט מלח
170 גרם חמאה

מרכיבים ל-25 בורקסים קטנים

250 גרם קמח רגיל
220 גרם גבינה כחושה לאפייה מגוררת גס
קורט מלח
170 גרם חמאה רכה

להכנת המלית:

100 גרם גבינה בולגרית מגוררת גס
100 גרם גבינה כחושה מגוררת גס

לציפוי

שמן זית
שומשום

אופן ההכנה

להכנת הבצק

באמצעות מיקסר ידני סולתם מערבלים את הקמח,הגבינה,המלח והמחאה הרכה במשך 3 דקות במהירות בינונית עד לקבלת תערובת אחידה.
לאחר מכן עוטפים את התערובת שהתקבלה בניילון נצמד ומניחים במקרר לשעה.
מחממים תנור מראש ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

להכנת המלית

מערבבים עם מיקסר את מרכיבי המלית בקערה.

חותכים את הבצק לשניים ובמקביל שמים את החצי השני במקרר סולתם,לאחר מכן מרדדים את הבצק על משטח מקומי עד לקבלת עובי של חצי ס"מ
ויוצרים עיגולים בקוטר 8 ס"מ ולאחר מכן שמים כפית מלית באמצע כל עיגול,סוגרים לחצי עיגול ומהדקים.
מניחים בתבנית,מברישים בזמן הזית ומפזרים מעט שומשום,חוזרים על אותה הפעולה עם שאר הבצק.
אופים במשך 25 דקות.
מגישים חם,ניתן לאחסן במקפיא עד שבועיים.