מאז שהכנתי את המתכון לחג השבועות פשוט אימצתי אותו לכל השנה…
חג שבועות שלי…
זה לא רק ללכת בשכונה ולקבל שקית מים על הראש…
שבועות שלי זה חזרה במנהרת הזמן לריחות של ילדות… מבית סבתא…
שעבר לבית שלי… לילדים לנכדים…
ועבר לבית ילדי מסורת של טעמים שאוהבים גם נכדי…
החברה שלי "חותמים" על ארוחות חג שבועות כל השנה…
מה גם שחג השבועות הוא חגיגה אביב גדולה טעימה…
איזה כייף…
השנה חגיגות השבועות שלנו יתחילו כבר ביום שישי….
וימשיכו שלושה ימים… של טעמים וריחות…
אז אחרי שהעליתי את ה"קלסונס" ו"המדיאס" ואחרי שהצהרתי…
אלף פעם ועכשיו עוד פעם שאני אוהבת ממולאים…
איך בדיוק אפשר לעבור מול דלעת ערמונים בסופר ולא לעצור למראה המיוחד
כמו כל דבר יפה ומיוחד על המדף הם שוב קרצו לי והחלטתי לחגוג איתם לטבל לאפות ולמלא אותם בגבינות.
טנא של דלעת ערמונים בגבינות עיזים וצ'ילי
= = = = = = = = = = = = = = = = =
3 דלעת ערמונים חצויות…. או כמספר האנשים החוגגים.

להוציא את הגרעינים בכפית … שמרתי את הגרעינים לזריעה בגינה.
לפזר מעט מלח גס שמן זית פלפל שחור ואורגנו יבש ולהקפיץ אותם בתוך קערה
להניח בתבנית אפיה על נייר אפיה ולהכניס לתנור חם מאוד לחצי שעה .
להוציא מהתנור ולקרר.

להכניס את חצאי הדלעת הערמונים שהתקררו ונאפו לתוך כלי חסין אש.

להכניס לתוך כל חצי דלעת מדליון בגודל ס"מ של גבינת עיזים בגליל.

על עגול גבינת העיזים לשים מעט חרוזי עגבניות מיובשות בשמן
להוסיף למעלה גבינת פרמז'ן מגורדת
ועל גבינת הפרמזן להוסיף חתיכות קרועות של גבינה צ'לי צהובה.

אני אישית הכנתי את הערמונים היום בתנור… כיסיתי והכנסתי למקרר עם הגבינות
את הגבינות אכניס לתנור מחר יום שישי לפני הארוחה…
פשוט קל וטעים… אש
אז שלא תגידו שלא הזמנתי אתכם לטעום את מעדן דלעת הערמונים ועכשיו במיוחד לכבוד החד
בהצלחה ובתיאבון
ממני אילנה "סבתא לנכדים מאושרים"
מוזמנות מוזמנים בכייף לבקר לעוד מתכונים בקבוצה שלי…
https://www.facebook.com/groups/446134588858495/
"סבתא בישלה ארוחה"
הגעתם עד הלום… הלייק בצד שמאל סבתא אומרת… תודה עד למתכון הבא.












