"מֲעַג'וּנַת" שמרתי אותם בכספת בדיוק למתכון ה-100 בסלונה זהירות ! ממכר ביותר

ראשונה בפוסט

יום שלישי שלוש פעמים כי טוב

פעם ראשונה לפוסט ה- 100

פעם שנייה למתכון ה- 100 זהירות ממכר!

פעם שלישית לנר שלישי של חנוכה

ראשית תודה ל  Saloona שנתנה לי אחלה במה בסלון שלה, זה לא היה

ברור ומובן מאליו לסבתא כמוני להיכנס פנימה.

לכתוב אין לי בעיה, בעצם יש צריכה ללמוד לקצר… האמת סלונה לא התלוננה.

אבל להיכנס לעולם שאני בכלל לא מכירה ולהתחיל להתמודד מושגים

חדשים ועם ה – Debugger שהעלה לי מידי פעם את הקריזה עם  "מרק עדשים"

לא שייך…

ללמוד להכניס פוסט, תמונות, תמונה ראשונה, לצלם ועוד…

וכשכבר קצת "השתפשפתי" רגע לפני פוסט ה- 100 אפילו קיבלתי

להשתתף ב"סלונה בודקת" בפעם הראשונה ואם אתם חושבים שזה ככה

סתם פשוט תשאלו את יערה או את רות… הן הסלונות שתמיד נמצאות

בסביבה מושיטות עזרה…

ואם הם באותו הרגע לא בדיוק בסביבה, אז יש את הסלונות שמושיטות אחת

לשנייה עזרה לא אכתוב שמות כי הרשימה ארוכה…

וחלילה שלא אשכח אף אחד או אחת אז לכולם תודה.

אז הללויה לפוסט ה -100 האמת ששמרתי אותו בכספת לזה המאורע.

 להתענג על מֲעַגוּנַת זעתר טרי זה מה שנקרא אזוב מצוי בגבינה  בולגרית.

 "ולפעמים שאני כך לבדי אני חוזרת לסמטאות נוף ילדותי

לריחות לטעמים שלא נס לייחם אותם אני שומרת בלב החם".

זהו קצת גשם קצת קר…

והוא מתחיל לפרוח הירוק הירוק הזה באדנית שבמרפסת

זה שנקרא אזוב מצוי – זעתר בעברית צחה.

7

למה מצוי לא הבנתי כשאין לקנות אותו בסופר.

 עלעליו ירוקים ונעימים וכשהאדנית כבר ירוקה הוא שולח לי

קריצה וזה ממש ברור ומובן שאני מתחילה להכין מֲעַגוּנַת…

הסבר למה התכוון המשורר.

עֲגִ'ין זה בצק- מֲעַגוּנַת זה מאין בצקיות

אתם יכולים לקרוא להם "זהירות חטיפי זעתר מממכרים".

בעברית זה רוגעלך קטנטנים מלוחים עם גבינה בולגרית

מטוגנים כן כן אין מה לעשות זה מתכון

כבר אמרתי מסמטאות נוף ילדותי בשכונה של "קיבוץ גלויות"

אותה סמטה שאף דלת בה לא הייתה נעולה, כולם ידעו מה כל

אחת מבשלת אופה.

כולם ניסו הכול הבולגרייה את המתכון של הרומנייה,

 הערבייה את המתכון של הפולנייה, המרוקנית את המתכון של

של הויזינה הספניולית, ערבבו טעמים והכול יצא טעים.

רק הן לא ידעו שהן היו אחלה "סלונות" כל מתכון בול.

אז שלא תגידו שלא הזמנתי אתכם לטעום תענוג מושלם מֲעַגוּנַת

לא לדחוף יש המון…

 

 

ראשונה

מתכון זעתר

כך זה נראה מבפנים…

אחרי המתכון

להכניס הכול ולללוש הכי קל…

1

 לפתוח עלה עגול במערוך… ולחלק אותו בגלגלת או סכין…

3

5

4

לטגן בשמן עמוק…. אפשר גם להקפיא אותם כך וטגן בשעת הצורך….

6

בתיאבון זהירות ! ממכר

2

טיפ גדול:

אני מגלגלת  את כל הכמות ללא טיגון מניחה על מגש

ומכניסה להקפאה, כשהם קופאים אני מכניסה לקופסא

ושומרת בקבוע במקפיא, יש אורחים לכוס קפה

אני מטגנת אותם ב- 5 דקות בסיר טיגון, ומגישה חם.

זהירות ! זה טעים  וממכר בטירוף ותגידו סבתא אמרה

ושלא תגידו שלא אמרתי לכם שזה ממכר.

ולא הזמנתי אתכם לטעום ולטעום ולטעום

ולנסות את מתכון ה- 100 את המחמאות אתם תקבלו.

 בהצלחה

אחרונה בפוסט

פרגנו בלייק סבתא תגיד תודה

ותודה לכולם שהגעתי עד הלום על הפרגון החם ועל זה היום.

סבתא אילנה בישלה ארוחה
פתאם באמצע החיים אני סלונה – saloona סבתא נרגשת מתרגשת ילדת שכונה " מהעידן שבגרוש היה חור כרמליסטית" לשעבר... בגיל 35 מצאתי את עצמי בתחרות "מלכת המטבח של ויצ"ו" עם מתכון בלי בשר בגלל הכשרות... אז כבר היה ברור שאגש לתחרות - ואקבל בשביל סבתא את כתר המלכות. למה? כי הייתה לי סבתא הכי הכי בשלנית בעולם ממנה למדתי את הסודות הכמוסים והקסומים של המטבח. אז זהו בשנת 1984 בויצ"ו הכריזו עלי "מלכת המטבח" בגלל גזר ממולא וארטישוק משובח. כמובן צילמו אותי "בשחור ולבן" וקיבלתי "פרס"...סיר של סולתם. אז...לא היה אינטרנט, גוגל פייסבוק וסלונה ומאז גם אני סבתא עם סבא ילדים ונכדים... כולנו זכרונים... פעם הייתי סבתא מספרת סיפורי ילדים... ועתה אני מספרת סיפורי - בישולים ... בלי סינרים. מזמינה אתכם אחרי לעקוב ומאחלת לכולם רק טוב...אילנה