הפסטיבל הקולינרי "בא לי גליל" חוזר לאשכול בית הכרם בחודש מרץ

הפסטיבל יתקיים במהלך שני סופי שבוע חמישי עד שבת, 9-11.3 , 16-18.3 ויציג בפני חובבי הקולינריה והטיולים את עושרו הקולינרי והתרבותי של האזור.

פטאייר. צילום: רפי קורן

אשכול בית הכרם מאגד בתוכו שמונה רשויות: כרמיאל, בענה, דיר אל אסד, מג'ד אל כרום, נחף, סאג'ור, ראמה ומשגב. זוהי אוכלוסיה מגוונת, אשר מובילה דו קיום בין יהודים, דרוזים, ערבים, מוסלמים, נוצרים ובדואים החיים יחד זה לצד זה ומקדמים עסקים, תיירות, תרבות ועוד. כאן דרים יחד בקהילות, דתות שונות וצורות חיים שונות: כפרים, ערים, ישובים קהילתיים וקיבוצים ובכל ישוב מגוון דמויות וסיפורי חיים מרתקים.

התמהיל הדמוגרפי המרתק, הניב בשנה שעברה מיזם ייחודי מוצלח שהפגיש את המבקרים עם המטבחים העשירים של תושבי האשכול. גם השנה יתקיימו בפסטיבל סיורים לכל המשפחה, מסלולי טיול, טעימות במבשלות והיקבים, קונצרטים, מפגשים אנושיים, מחלבות, אטרקציות ועוד.

מגש אפרטיף. צילום: רפי קורן
פטאייר. צילום: רפי קורן

אירועים מרכזיים בפסטיבל

בפסטיבל יתקיימו אירועים מרכזיים אשר ישלבו שווקים ותוצרת הארץ, מורשת דרוזית וסיורים בסאגו'ר, שוק איכרים תוצרת הארץ בכרמיאל, יריד אמנים טבע וקולינריה בשכניה, יריד אוכל ואמנים בבואכה יודפת, יריד אמנים ונופים מרהיבים.

לצד האירועים המרכזיים בכל מועצה מקומית החברה באשכול יתקיימו סדנאות קולינריות מיוחדות, כדוגמת: בכרמיאל- יעל מקונן דגו, בסדנת בישול אתיופי, במשגב- סדנת בישול בטבע עם אורי צור, סדנת ליקוט בדואי עם זהיה סועאד, בבענה- יתקיימו בתים מבשלים, בדיר אל אסד- סדנת מאפים משפחתית עם סוהיר אסאדי, בנחף- סדנת קטאייף בביתה של אום בילאל, בסאג'ור- מורשת דרוזית ואירוח ביתי, בראמה- סדנת מאפי טאבון במסעדת ראדה ובמג'ד אל כרום יתקיימו סיורים המשלבים קולינריה ותרבות.

איפה? אשכול בית הכרם.
מתי? שני סופי שבוע חמישי עד שבת: 9-11.3 , 16-18.3
לפרטים נוספים:  פסטיבל בא לי גליל – תיירות ארץ כרמי זית – אשכול בית הכרם