10 דקות הכנה 3/4 שעה בישול 100% הצלחה
במרק הזה "בלי עין הרע" יש מכל טוב הארץ והעיקר
לוביה ירוקה עם "עין שחורה".
קולפים – רוחצים – לקוצץ – לסיר… פחות משעה קיבלתם את המרק הכי עשיר טעים וחם.
בראש השנה כשהכנתי את סיר הברכות של הלוביה הירוקה –
כתבתי שהיא מגיעה אורחת לכבוד "ראש השנה" ונעלמת לה עד לשנה הבאה.
לוביה ירוקה זו עם "העין השחורה" אבל זהו שלא עוד…
מעתה היא נשארת איתנו לחגוג כל השנה .
(כאן תמצאו מתכון לוביה עם קציצות)
השבוע במקום לעשות הזמנת SMS ב"מגה" החלטתי שאני קופצת לביקור
לתת קצת צו'מי לחברה שם להגיד שלום ותודה בכל המחלקות …
למה תודה?
א' כי לפעמים אני מנומסת… ולפעמים אני גם לא "נחמדה"
ב' כי בכל זאת הם אלה שדואגים שאקבל את התוצרת הכי הכי טובה והכי טרייה.
וג' קצת ת'צומי ופרגון לא עולה כסף ותמיד עושה טוב לנשמה.
זה לא בדיוק מובן מאליו שאני מבלי להגיע לסופר ב – SMS אחד מקבלת שירות עד הביתה,
אז באתי לפרגן ולהגיד תודה.
כבר בכניסה אני פונה ישר למחלקת ירקות.
בלי ירקות אין חיים בבית, מר אדון קהלת בלי עגבניות חצי בן אדם, בלי שום הוא שום דבר.
ואני עם החסה חסה עליו ועם חציל הוא אצלי אציל – מוסיפה לו עוד את כל העשבים הירוקים
שהוא אוהב והוא בעננים.
אני לעומתו הולכת ישר לענבים האדומים בלעדיהם אני שיכורה -מעמיסה שתים שלוש קופסאות –
לא לפני שבדקתי אם שזרת הענב ירוק – לא ירוק לא קונה! למה? כי זה לא טרי
משם אני ממשיכה בעקבות ריח העיזים… ישר לגבינות שבמעדנייה.
מתה על כל גבינות העיזים, הכבשים החריפות, אלה עם הריח המשכר.
יש ירקות יש ענבים וגבינות אנחנו מסודרים…
בדרך אני עוברת למחלקת בשר אומרת שלום שוטפת ת'עיניים…
והקומפיוטר במוח מתרגם מה אני מבשלת.
הולכת ל"קפואים" ושם אני פוגשת את טלי היפיפייה…
מה נשמע "דודה"היא שואלת אותי?
מה חדש ? טלי בקפואים כי הבעלול החתיך שלה "צמחוני"
וסבתא בקפואים בגלל הבמיה – הארטישוק – הפול -התרד – הגזר גמדי.
ראית את זה ? … היא מושיטה לי שקית קטנה ירוקה …
אני מביטה בתמונה לא… לא… זה לא יכול להיות..
מנקה ת'משקפיים מביטה שוב
עם חיוך מאוזן לאוזן קוראת שוב, מביטה בתמונה ולא מאמינה.
אחרי 100 שנה מישהו חכם הבין שפה טמון הפוטנציאל של כל הירוק הירוק הזה שנקרא לוביה.
לוביה זו שמופיעה פעם בשנה בראש השנה ונעלמת.
זו שמתחילים לקלף אותה היא מתפזרת בחצי בית ובכדי שיצא לך איזה סיר נורמלי לערב חג
צריך לקנות מינימום כמה ק"ג כדי שבאמת יהיה מבורך.
עכשיו סבתא שלי בטח מסתכלת מלמעלה ומחייכת על
"החיים הטובים" כאן למטה בסופר.
"לוביה ירוקה מקולפת קפואה ונקייה"
ושלא תבינו לא טוב זה לא שעועית ירוקה – לא שעועית צהובה –
לובייה זו "עם העין השחורה " זו שמתחילים לקלף ולקלף והיא לא נגמרת …
זו שאפילו אי אפשר לסנן שום "קללה" בקילוף – למה יש לה "עין שחורה".
ואני שואלת את טלי קנית ? ניסית ? והיא:
"אם קניתי וניסיתי ? היא טעימה יותר כי לא צריך לקלף".
זהו קניתי !
לא אחד לא שתיים ישר 55555 בשביל החמסה ובשביל שלא יחסר.
זהו הקומפיוטר התחיל לעבוד:
הדלעת קרצה לי מהמדף, הזוקיני לבד לעגלה קפץ – ואני תאמינו או לא התחלתי לשיר
"אני חוזר הביתה אני והלוביה ירוקה, טרייה קפואה ומקולפת אתם קולטים…
שאני אקלף ? איפה חדוות הטרי ? יותר מטרי מקולפת ונקייה.
… כל הדרך הביתה אני שרה"
סיר רחב עם שמן זית
להוסיף בצל קצוץ
זוקיני קצוץ
גזר קצוץ
פלפל ועגבנייה
והעיקר לוביה נקייה ירוקה עם "העין השחורה"






















