עוד לפני קום המדינה, החקלאות היתה מזוהה עם ההתיישבות בארץ ישראל. עם הקמת המדינה והגידול המסיבי של האוכלוסיה ועם הצורך בחיזוק גבולות הארץ, השקיעה המדינה ביישובים החקלאיים ובפיתוח החקלאות כמספק מזון העיקרי לאוכלוסיה הגדלה.
מרבית החקלאות בישראל מבוססת על עקרונות של שיתוף פעולה שהתפתחו בתחילת המאה העשרים. שתי צורות ייחודיות של יישובים חקלאיים: הקיבוץ, קהילה קולקטיבית שבה אמצעי הייצור הם בבעלות משותפת של כל אחד מהחברים בקהילה, והמושב – כפר חקלאי שבו כל משפחה מחזיקה בית משלה ושטח קרקעי המעובד על ידה, כאשר הרכישה והשיווק מתבצעים בשיתוף פעולה.
שתי הקהילות סיפקו אמצעים לא רק במטרה להגשים את חלומם של החלוצים להקים קהילות המבוססות על ערכים של שוויון חברתי וסוציאלי, שיתוף פעולה ועזרה הדדית, אלא גם כדי למקסם את התפוקה החקלאית ולייעל את דרך הייצור וההפצה.
חשיבותה של החקלאות במשק הישראלי פחתה לאורך השנים. בעיקר עקב מיצוי פוטנציאל הגידול בשטחי הקרקע המעובדים, אך גם בעקבות העובדה שהחקלאות לא הצליחה לספק את כל צורכי המזון של המדינה. המדיניות הכלכלית הקטינה באופן חד את התמיכה בחקלאות ואת התכנון המרכזי של הענף, וכתוצאה מכך חל שינוי מגמה בהכנסות החקלאים, שהחלו לרדת בהדרגה ואף נהיו פחות יציבות משנה לשנה עד כדי הכחדתם. פעילות זו ועוד, תיעדפו את היבוא על פני תוצרת הארץ.

על הסיור "אנשי האדמה"
הסיור משלב בין מספר סוגי חקלאות שנבחרו בקפידה לכדי חוויה מעצימה. בסיור תסופר סיפורה של החקלאות הישראלית דרך עיניהם של חקלאים מקומיים המחזיקים בעיסוק ייחודי. זהו סיור ״OUT DOOR״ ייחודי הלוקח חלק באיזורי עמק חפר וישובי השרון.
בכל סיור נבחרים מס׳ מארחים המתמחים בענפי החקלאות השונים: גידולים יחודיים, בעלי חיים (גבינות, ביצים וחלב), דבוראים (דבש), דייג וחקלאות ימית, פירות וירקות ופרחים.
קיימים שני סוגי סיורים ובהתאם המחירים:
סיור פרימיום: 5 שעות ברכבים פרטיים, כולל ארוחת בוקר וביקור אצל 4 מארחים.
סיור דלוקס: 5 שעות במיניבוס מפואר, כולל ארוחת בוקר, ביקור אצל 4 מארחים וטעימות המארחים.
3/6 – יום שישי – 8.30 – 13.30 – 399 ש"ח (כולל הסעה במיניבוס מפואר)
נקודת מפגש תימסר אחרי הזמנה.







