אם "רטרו" זה IN….. אז קבלו את עוגת שנות השמונים…

מיץ ראשונה להעלות
בת הזקונים שלי מנסה לחנך את כולם לאחריות… ולי היא  תמיד אומרת אמא :
כל אחד חייב לקחת  אחריות על מה שהוא עושה…!  ולא להאשים אף אחד…!
טוב אז אקח אחריות על דבר שאני עושה 40 שנה בקבוע…
לכבוד יום העצמאות הכנתי עוגת "פירורי שמנת" שמר אדון קהלת מאוד אוהב…
הוא אוהב עוד עוגות… אבל אם אכין עוגה אחרת, יגיד לי אהה… הכנת את זאת…
"חשבתי שהכנת את הגבינה…" והעוגה בכלל "עוגת שמנת" 40 שנה…
"עוגת השמנת" יצאה בדיוק באותו הטעם הפעם הגשתי אותה עם חצי פסיפלורה… טעיםםםםם

שמנת ופסיפלורה מיזוג טעמים

ו…הכנתי גם עוגה מספר 59 "מיץ תפוזים" מתכון מה"חצי ספר" של חנה שאולוב ..
חצי ספר בן 41 שנים… קניתי אותו איך שיצא… זה ספר העוגות הראשון שלי.
אז החצי ספר נמכר ב 500.000 עותקים… למה חצי ? למה כך הוא נראה.
זו עוגת המיץ שלי בקבוע משנת תרפפ"ו…
הכנתי אותה ב – 17.000 יום שאני נשואה… אולי 1000 פעם בלי להגזים
ולא תגידו שאני יודעת אותה בעלפה… חס וחלילה ושלום…
כל פעם פותחת עוגה מס' 59 וקדימה אופה כך 40 שנה לפי הספר…
חחחח… זו שריטה  שריטה הבנות שלי צוחקות בכל פעם שהן רואות את הספר פתוח…
אני יכולה לבשל ולהרים מטבח שלם בכמה שעות…  אבל…  בלי שום ספרי בישול…!!!
אם יש איזה מתכון מתוך ספר… Wיי לי…יום שלם אני רק בהכנות ואלף פעם מסתכלת
הדיסלקציה שלי פיתחתי אחלה אנטי לבישול מספרים…
אצלי ספרי בישול הם לקישוט המדף… אנחנו עם הספר לא…?
סבתא שלי לימדה אותי לבשל הכל…ככה לפי הרגש… ככה לפי העין… ככה לפי הקורט…
טוב שאני מבשלת אוכל… ולא זהב…!
אחרת מי היה שוקל לפי אונקיה… קראט… גרגיר…
נחזור לאחריות…
לכבוד יום העצמאות התפנקתי לי בתבנית קרטון חד פעמית בצבע תכלת מנוקדת…
ברגע שהחלטתי לפנק את עצמי בתבנית שעולה 4.60 אגורות… זו הטעות שעשיתי ..!
וכי מה חשבתי לעצמי שקניתי לי את תבנית הקרטון מה…?
למה התבנית קפיצית שלי הישנה לא אופה…?  אופה… ואופה יפה.
יותר יפה מהתבנית הגומי מסיליקון  שזזה ורוקדת בלי שנוגעים בה…
ספר עוגות
זהו הספר פתוח… עוגה 59…
הוצאתי את המיקסר יד שלי זה שהמציאו גם בשנת תרפפ"ו מתה עליו…
אם מתקלקל מחליפה בדיוק לאותו הסוג… לא רוצה לחשוב מה יהיה כשיפסיקו ליצר אותם !
והבנות… "נו אמא ממש לא מתאים לך… מתי תיקני לך אחד כזה שווה מתי…?"
"למה זה לא טוב… למה זה לא מקציף… אני מתה עליו..!"

קצף לעןגת מיץ
והם… "בטח מתה עליו, את לא יודעת מה עושה מיקסר נורמאלי…"
"בבקשה…!  אל תעליבי אותי וגם לא את המיקסר שלי…"
"נו אמא אני לא צוחקת…אומרת אחת !"
"תתקדמי…" אומרת השנייה…!
טוב שהבכור לא מתערב בענייני עוגות… רק אוכל…
"גם אני לא צוחקת… תביטי איזה קצף ביצים…"
הפרדתי הקצפתי ערבבתי וקדימה ישר לתוך תבנית הקרטון תכלת… ולתנור….

עוגת יום העצמאות הולכת לתנור
עברו 20 דקות … ואז "אם הבית" שלנו קוראת לי בהיסטריה:
"אילנה… תע'לי… תע'לי… תע'לי… הWם… אל קע'קה…"
פירוש רש"י : אילנה תבואי תבואי מהר…העוגה.
"מה קרה אני שואלת…" אני מסתכלת על העוגה שהייתה לפני 20 דקות בתוך
קרטון הפינוק שקניתי לי, זה שעד לפי רגע היה צבע תכלת מנוקד…
מפורקת בצד אחד וכל העוגה גלשה לתוך התבנית….

עוגה בתנור 1
"אם הבית"… ממשיכה… מעלה באוב… של העוגה בתנור…
"תראי איזה עין גדולה… זה לא סתם…!!! יש עליך עין לא "טוב"…
"אללה יסתור" תגידי נרימאן אמרה…"
חחח… עין…?
נרימאן… מה אני רואה  בתנור זה עוגה שהיתה קטנה… עכשיו היא עוגה גדולה…
חיכיתי שהעוגה תסיים אפיה ותתקרר.

התבנית התפרקה
וזהו לקחתי אחריות… חבל על העוגה… הוצאתי צלחת עגולה חתכתי
גודל של צלחת … ואת היתר חתכתי לריבועים בנפרד שנגמרו עוד
לפני שעטפתי אותם… כל מי שנכנס לקח חתיכה… טעיםםםם…

עוגת מיץ עגולה

הקצפתי שמנת מתוקה עם חלב ואינסטנט פודינג
פתחתי קופסה של פרוסות אננס
שפכתי את כל המיץ אננס על העוגה סטייל… סברינה…
מרחתי אותה בקצפת שמתי את פרוסות האננס למעלה לקישוט…
ובתוך החור של האמצע של העוגה מלאתי דובדבנים מתוקים בלי חרצנים…
עלאק בלי חרצנים… חרצן כן, חרצן לא, חרצן למה לא… עוד רגע אין גם תותבות…
פיזרתי סביב שביבי שקדים קלויים ויש לנו "עוגת אננס של המדינה" טעימה…
אתמול "שישי משפחתי" לבית משפחת עמר אצל בת הזקונים…
הבאתי את "עוגת המדינה" לקינוח אחרי ארוחת הערב…
ומה אומרים לי כולם
מזה…?  אמא…?  "רטרו" חזרת לשנות השמונים… ?
גם הכלה שלי זו כמו הבת שלי… גם השתתפה "ברטרו" אמרה:
"זה טוב… אמא שלי על כל דבר הייתה שמה אננס…חחח
ואני מזה נעלבתי מכולם… עמוק… עמוק… עד הבפנוכו של עמקי נשמתי…
אתם מבינים…
אני… רק עוגה  "רטרו" חזרה לשנות השמונים לא טוב…
להם מותר…!!! היום 2015 לקנות הכל  "רטרו"
רהיטים חצי צבועים חצי לא… כי התקמצנו על הצבע… זה טוב…!
קופסאות פח חלוד… בקבוקי סודה ריקים…  מנורות טיכו… מיטות סוכנות…
מפות פלסטיק… סט צלחות כל צלחת צבע אחר…
ולא תגידו קיבלו חינם… הם גם משלמים הון על הזבלה  "הרטרו" הזה…
ואני שאפיתי במו ידי עוגה חדשה טריה אמרו לי "רטרו" שנות השמונים…
כאילו מה…?
היום… פתאום… כל קצפת קוראים אותה מוס… קרם גאנש… קרם פטיסייר…
לך תבנה מדינה…
וגם תגידו העולם שייך לצעירים… מה נראה לכם אני נולדתי סבתא…
קדימה המתכון נמצא… הספר חי… העוגה מצולמת… הטעם לא יודעת…
לא השאירו פירור… "הרטרו" נ ג מ ר…

עוגה באלכסוןהגעתם עד הלום… סבתא אומרת תודה… ועוד תודה אחת תלחצו כאן משמאל על הלייק… ככה שיעשה לסבתא טוב… תודה

סבתא אילנה בישלה ארוחה
פתאם באמצע החיים אני סלונה – saloona סבתא נרגשת מתרגשת ילדת שכונה " מהעידן שבגרוש היה חור כרמליסטית" לשעבר... בגיל 35 מצאתי את עצמי בתחרות "מלכת המטבח של ויצ"ו" עם מתכון בלי בשר בגלל הכשרות... אז כבר היה ברור שאגש לתחרות - ואקבל בשביל סבתא את כתר המלכות. למה? כי הייתה לי סבתא הכי הכי בשלנית בעולם ממנה למדתי את הסודות הכמוסים והקסומים של המטבח. אז זהו בשנת 1984 בויצ"ו הכריזו עלי "מלכת המטבח" בגלל גזר ממולא וארטישוק משובח. כמובן צילמו אותי "בשחור ולבן" וקיבלתי "פרס"...סיר של סולתם. אז...לא היה אינטרנט, גוגל פייסבוק וסלונה ומאז גם אני סבתא עם סבא ילדים ונכדים... כולנו זכרונים... פעם הייתי סבתא מספרת סיפורי ילדים... ועתה אני מספרת סיפורי - בישולים ... בלי סינרים. מזמינה אתכם אחרי לעקוב ומאחלת לכולם רק טוב...אילנה