"אורז חגיגי בקלי קלות" הקבב פרגית הוא רק תוספת

אל תגידו שלא הזמנתי אתכם לטעום תביאו כף ותיהנו

המתכון שלי לפניכם אם תכינו המחמאות יהיו שלכם.

8

" ולפעמים כשאני כך לבדי

אני חוזרת לסמטאות נוף ילדותי"

אל נעורי שנעלמו עם השנים"…

אכן היינו ילדים וזה היה מזמן

ולי יש זיכרונות שצברתי עם הזמן

ריחות וטעמים שלא נס ליחם

אותם אני שומרת בבלוג שלי

בסלונה – Saloona החם.

הפעם אני חוזרת לנוף ילדותם של ילדי לריחות לטעמים שאהבו במיוחד.

בכל פעם אני מעלה עוד מתכון שהוא ערבוב של טעמים הכי

פשוטים וזמינים שתמיד יש בבית , טעמים שברגע מעיפים

אותם לזיכרונות של ילדות.

מרגע שהם פותחים את הדלת, הריח שהתפזר בבית פשוט

מטריף את כל בלוטות הריר ושאגות של יווו…

מזה הריח הזה?

אני מכיר/ה את הריח הזה!

זה ריח של ילדות!

מה הכנת?

כמה זמן לא הכנת את זה? כמה פשוט ככה טעים.

ותוך שהם עסוקים בשקט בזלילה, בדיוק בזה הרגע אני חוזרת על משפט שחמותי ז"ל

הייתה תמיד אומרת לנו, לילדיה ונכדיה כשזללו בכיף.

משפט בערבית ישראלית למה?

כי במקרה היא נולדה כאן גם אמא וסבתא..וסב סבתא דורות

מאי שם בפלוס 200 המשקיף לכנרת זו שקוראים אותה טבריה.

והמשפט  הולך כך:

"אל ג'ועאן ביאכול חג'אר"

שפירושו בעברית צחה: "מי שרעב אוכל גם אבנים".

ואצלי כבר מכירים את הפתגם הזה בעלפה והתשובה שאני מקבלת

אני מוכנה לאכול את "האבנים האלה" כל יום יווו…. טעיםםם!

כאך בסלונה אני שומרת על גחלת המתכונים, למען הדרות הבאים…

קבלו באהבה את אחד ממתכוני הילדות האהובים על ילדי.

מתכון "אורז חגיגי בקלי קלות" ארוחה טעימה לצד סלט ירקות

והייתי אומרת שזו התוספת הכי צבעונית והכי משדרגת שיש

מתאימה גם לצד עוף דגים ובשר, קל מהיר ופשוט להכנה.

 

 6

דף מתכון ארוך

1

2

3

5

4

6

 

 

תמונת פירות 759 (Large) (Large)

אל תגידו שלא הזמנתי אתכם לטעום תביאו כף ותיהנו

המתכון שלי לפניכם אם תכינו המחמאות יהיו שלכם.

 

 

7

היה לכם טעים אז תפרגנו בתוך הסלון שלי בסלונה

ואני אגיד לכם תודה עד… למתכון הבא.

 

מתכון לבורגר הפרגית תמצאו כאן 

סבתא אילנה בישלה ארוחה
פתאם באמצע החיים אני סלונה – saloona סבתא נרגשת מתרגשת ילדת שכונה " מהעידן שבגרוש היה חור כרמליסטית" לשעבר... בגיל 35 מצאתי את עצמי בתחרות "מלכת המטבח של ויצ"ו" עם מתכון בלי בשר בגלל הכשרות... אז כבר היה ברור שאגש לתחרות - ואקבל בשביל סבתא את כתר המלכות. למה? כי הייתה לי סבתא הכי הכי בשלנית בעולם ממנה למדתי את הסודות הכמוסים והקסומים של המטבח. אז זהו בשנת 1984 בויצ"ו הכריזו עלי "מלכת המטבח" בגלל גזר ממולא וארטישוק משובח. כמובן צילמו אותי "בשחור ולבן" וקיבלתי "פרס"...סיר של סולתם. אז...לא היה אינטרנט, גוגל פייסבוק וסלונה ומאז גם אני סבתא עם סבא ילדים ונכדים... כולנו זכרונים... פעם הייתי סבתא מספרת סיפורי ילדים... ועתה אני מספרת סיפורי - בישולים ... בלי סינרים. מזמינה אתכם אחרי לעקוב ומאחלת לכולם רק טוב...אילנה