מי?
דורין פרנקפורט
מה?
קולקציית אביב/קיץ 2017
השראה
בתקופה בה המושג "השראה" הפך להיות קלישאה, דורין פרנקפורט, היא בין המעצבות הבודדות שנותנות לה כבוד ומתייחסות אליה במלוא הרצינות. ההשראות של דורין פרנקפורט מגיעות תמיד ממקומות או אנשים ספציפיים שיש לה חיבור עמוק אליהם ברמה האישית, בין אם הכירה אותם ובין אם לאו. בחירת ההשראה לקולקציה מלווה תמיד במחקר מעמיק שאת תוצאותיו אי אפשר לפספס בפריטי הקולקציה ובצילומים שמעבירים במדוייק את כוונת המשורר, או במקרה זה – המעצבת.
הקולקציה החדשה נקראת "זמן האור" ואת העבודה עליה החלה דורין בצלילה אל תצלומיו של אחד מגדולי הצלמים שפעלו בארץ: הלמר לרסקי. לרסקי הביט על תושבי הארץ החלוצים של שנות ה-30 וה-40. הוא למד כל פרט בפניהם ויצק סביבם בעבודותיו אור דרמטי יחיד במינו.
"בשגרת היומיום של התקופה, בניגוד למיתוס, נהנו החלוצים והאנשים העובדים ללבוש לעבודה בגדים נאים, גם אם מעט מרוטים" מסבירה דורין "בערבים יצאו לבתי הקפה העממיים לבושים בגדים שהתבססו על האופנה האירופאית אבל הותאמו למזג האויר הים תיכוני באמצעות שימוש באריגים טבעיים ופשוטים וגזרות רחוקות מהגוף". התוצאה היתה מראה רפוי קמעה, אך מגונדר בדרכו שמוגדר על ידי דורין – אלגנטיות אגבית.
מה בקולקציה?
הקולקציה בנויה על אריגים טבעיים (בעיקר כותנה, ליוסל ופשתן) בגימורים המשקפים אור וצל ובצבעוניות של אדמה ושמיים – חול, בז', כחול ותכלת לצד השחור והלבן הנצחיים של דורין. הגזרות נינוחות ורחוקות מהגוף, קו הכתפיים רך ושמוט, והמסר הכללי הוא של אגביות חסרת מאמץ, גם אם בפועל הושקעה מחשבה בכל זווית, תפר וקישוט. האלמנטים מהאופנה החלוצית באים לידי ביטוי גם בדגמים בגזרות מצטלבות המדמות סינר, בחולצות ושמלות בעלות צווארונים רוסיים ועיטורי תחרות קרושה ובאוברולים רפויים.
את קולקציית הביגוד מלוות קולקציית נעליים הכוללת כפכפים מעור בשחור ולבן ומברוקאד כתום-זהוב אוריינטלי, נעליים מעור שחור מט המנצנץ בנקודות כסופות זעירות, ונעליים שטוחות במרקם מט גס וקולקציית תיקים שיוצרו בסנדלרות קלאסית ללא אביזרי מתכת, מעורות בגווני חול אבן ושחור, וגם תכשיטים, פרי עיצובה של אחותה של דורין – עדנה, וביניהם: מחרוזות וצמידי רגל מזרדים ואצטרובלים בשילוב פנינים טבעיות, דיסקיות זהובות ועלי זהב.
ומה עוד?
צילומי הקולקציה נערכו בדירתה המעוצבת של דורין בדרום תל אביב תוך שימוש באור הטבעי של היום החודר מבעד לחלונות. הדוגמנית היא שירי בן ארי, מי שהיתה מהדוגמניות המובילות בארץ בשנות ה-90 והיום בגיל 42, היא עורכת סרטי פרסומת ואמא ל-3 ילדים.
על הבחירה בשירי אמרה דורין "הבחירה בשירי בן ארי מושלמת בעייני מאחר שהיא יפהפיה טבעית, מוארת, ספורטיבית ואלגנטית. מלבד היותה אמא לשלושה ילדים, היא צלמת ועורכת וידאו שאוהבת טבע ומרחבים וזמן האור מככב בעבודתה ומכאן החיבור שלה לקולקציה היה טבעי"
שירי בן ארי בפרסומת לאל-על משנת 1995
[youtube C0Nhnf6bjqU nolink]
טווח מחירים: חולצות ועליוניות: 188-458 שקל, מכנסיים: 490-590 שקל, חצאיות: 290-790 שקל, שמלות: 390-890 שקל
להשיג ברשת חנויות דורין פרנקפורט ובאתר
***
הצטרפו לסלונה אופנה בפייסבוק




















