חלון ראווה: אורנה ליפשיץ בקמן

אחרי לימודים גבוהים באומנות ועבודה כמעצבת תעשייתית ומעצבת פנים, השיקה אורנה מותג תיקים ותכשיטים שמחבר את כל העולמות שלה

מי אני?

אורנה ליפשיץ בקמן, בת 45, נשואה + 3. מעצבת תעשייתית מזה שנים ובסוף 2017, לפני כשנה וחצי, השקתי את מותג התכשיטים והתיקים הנושא את שמי – ORNA  FINE DESIGN.

אורנה ליפשיץ בקמן צילום רוני כנעני

רקע

נולדתי וגדלתי בירושלים וכיום אני חיה ועובדת בנווה אילן. הורי היו מדענים בתחום הכימיה, אך האהבה לאמנות תמיד נכחה בבית ויותר מזה, כל ילדותי התגוררנו ברחוב המקיף את מוזיאון ישראל. מביתי ראיתי את "גב" המוזיאון ומתחילת לימודי בביה"ס היסודי ועד לסיום ביה"ס התיכון, השתתפתי בקורסי אמנות ועיצוב שונים של אגף הנוער. עד היום, המוזיאון הוא אחד המקומות האהובים עלי ביותר.

בבגרותי למדתי עיצוב תעשייתי במכללת הדסה ובסיום לימודי עבדתי מספר שנים בסטודיו 'נקודה' שהתמחה בעיקר בעיצוב בפלסטיקה. במקביל למדתי תולדות האמנות וסיימתי תואר שני באוניברסיטה העברית. כמו כן עבדתי כמה שנים בעיצוב פנים, בעיקר בהשבחה של דירות וכן למדתי באופן פרטי צורפות בסטודיו של הצורף יוסי קופייבקר. הידע מכל התחומים יחדיו, סלל את הדרך לפתיחת המותג שלי. העיצובים כולם משלבים טכניקות ייצור תעשייתיות עם עבודת צורפות ידנית וכמובן מאחורי העיצובים משוקעים הידע וההשראות השונים.

orna- for overall צילום רוני כנעני

מתי ולמה הבנת שאת רוצה להיות מעצבת?

מגיל מאוד צעיר נמשכתי לעולם האמנות והעיצוב. כנערה כבר היה לי די ברור שזה הכיוון שלי ועברו להן עוד כמה שנים טובות להגיע לתחום המדויק ולמותג משל עצמי.

מה היה החלק הכי מאתגר בדרך?

החלק שהיה הכי מאתגר עבורי הוא הפן העסקי – השיווק, הפרסום וקידום העסק.

איך את מתארת את סגנון העיצוב שלך?

העיצוב הוא נקי, מדויק, עם שימת לב לפרטים. הוא אחר וחדשני ועם זאת, על אף שמוגדר כעיצוב תכשיטי ותיקי אופנה, הוא מנסה להיות קלאסי וכזה אשר ממשיך ושומר על הרלוונטיות שלו גם בחלוף העונה.

orna- for overall צילום רוני כנעני

לסגנון האופנתי של איזו מפורסמת את מתחברת?

הלבוש היומיומי של קייט בלאנשט. מוקפד, בסטייל עם טוויסט, ישיר ולא מתחנחן.

כמה מילים על הקולקציה האחרונה

התכשיטים ותיקי הקלאץ' עשויים כולם משילוב ייחודי של נאופרן, אותו בד המשמש חליפות צלילה, לבין מתכת מצופה כסף, זהב או רודיום. הבד עצמו בעל מראה עכשווי המגיע במגוון צבעים, משחור ואפור קלאסיים יותר ועד לצהוב, אדום וירוק. החיבור עם המתכת בורא דבר מה חדש ומתאים ללבוש ערב אלגנטי כמו גם ללבוש יומיומי מוקפד.

orna- for overall צילום רוני כנעני

orna- for overall צילום רוני כנעני

orna- for overall צילום רוני כנעני

טווח מחירים: 240- 800 שקל

איפה קונים? חנות מוזיאון תל אביב, החנות של קרן שביט ביפו, החנות נקודת חן בקריית ענבים, בקרוב מאוד גם בחנות מוזיאון ארץ ישראל ובסוף השבוע הקרוב, ביריד OVERALL במלון בראון, רח' קלישר 25 תל אביב.

האתר כעת בבניה וניתן להרשם אליו כאן – www.orna.design

פייסבוק 

אינסטגרם 

 saloona fashion banner page