עוגת אוריאו

עוגה מושלמת. אין די מילים לתאר את העוגה הזאת. טעימה, יפה, מיוחדת, עם טעם של עוד, הייתי יכולה להמשיך אלמלא הייתי צריכה לכתוב את המתכון

DSC_0974

יונתן, בני בכורי מתגייס ביום ד' (10.12.14) ולכבודו הכנתי עוגה מיוחדת. כל כך מיוחדת שאפילו הפתעתי את עצמי בתוצאה. אינני מעתיקה מתכונים, אינני אופה לפי ספרים, אני אוהבת להגות ולהמציא את עצמי כל פעם מחדש. העוגה מאוד פשוטה לעשייה. היא איננה עוגה זולה (בגלל חומרי הגלם) אבל בהחלט שווה לנסות. אני משוכנעת שאחרי הפעם הראשונה, יהיו נוספות אחריה. קלה מאוד להכנה ויחסית מהירה לתוצאה המתקבלת. אז בואו איתי שלב אחרי שלב ותראו כמה היא פשוטה לעשייה:

עוגת אוריאו – תבנית קוטר 26

לתחתית:

5 חבילות אוריאו גרוסות במעבד מזון (בכל חבילה יש 4 יח' של עוגיות – סה"כ 20 עוגיות)

100 גרם חמאה מומסת

למלית:

500 סמ"ק שמנת מתוקה

1 איסטנט פודינג וניל (80 גרם)

1 כוס סוכר

4 גבינות סימפוניה (בטעם טבעי)

1 מקל וניל

14 גרם ג'לטין (חבילה)

70 סמ"ק חלב

5 חבילות אוריאו (20 עוגיות) כתושות עם פטיש שניצל – חשוב לא לגרוס אלא להשאיר חתיכות גדולות יחסית

לציפוי:

250 סמ"ק שמנת מתוקה

250 גרם שוקולד מריר

לקישוט:

250 סמ"ק שמנת מתוקה

3 כפות איסטנט פודינג וניל

1 כף סוכר

עוגיות אוריאו (לפי כמות הקישוטים שתבצעו)

להכנה:

DSC_0939

1. לשים בתבנית שקף (מסביבה). זאת על מנת לקבל עוגה מושלמת ועל מנת שנוכל לחלץ אותה מהתבנית ביתר קלות.

2. לערבב את החומרים של הבסיס, החמאה והעוגיות הגרוסות. ליישר היטב ולדחוס כך שנקבל שכבה ישרה ואחידה. לשים בהקפאה 30 דקות.

3. לשים את הג'לטין עם החלב בקערה (שמתאימה לחימום במיקרו) ולהניח ל- 10 דקות.

4. להקציף את השמנת המתוקה, הסוכר, אינסטנט פודינג וניל ותכולת מקל וניל לקצפת קשה יציבה.

5. להוסיף את הגבינות ולהפעיל את המיקסר לעוד כמה סיבובים – עד שהכל יהיה אחיד ויציב. (כבר עכשיו זה טעים להתעלףףף)

6. להמיס את הג'לטין והחלב במיקרוגל, לערבב שלא יהיו גושים.

7. להעביר רבע מכמות הקצפת לקערת הג'לטין ולערבב (רצוי עם מטרפה)

8. להעביר את תכולת הקערה עם הג'לטין לקערת הקצפת ולערבב יחד עד איחוד.

9. להוסיף את שברי האוריאו הכתוש ולערבב.

DSC_0942

10. לצקת על התחתית וליישר. להניח במקפיא 6 שעות-לילה. חשוב על מנת לקבל גימור מושלם!

DSC_0962

11.להכין את הציפוי: להמיס את השוקולד והשמנת במיקרו ולערבב היטב עד איחוד.

12. להוציא את העוגה מהמקפיא, לחלץ אותה מהתבנית, לשים על תחתית קשיחה, להוציא את השקף.

13. בעזרת מצקת לשפוך את השוקולד על בחלקה העליון, כך שיירדו נטיפים של שוקולד על שולי העוגה.

14. לקרר חצי שעה.

15. לקישוט: לשים את השמנת, הסוכר והאינסטנט פודינג וניל במיקסר ולהקציף עד שנקבל קצפת יציבה.

16. להעביר לשק זילוף (עם צנתר משונן) ולעטר את העוגה. לתקוע בכל עיטור עוגיית אוריאו ו….. אין מילים. פשוט אין מילים.

אהבתם את המתכון? עשו לייק 🙂 אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!

לב