לפני האסון הבא- מדריך לפינוי, הישרדות והתמודדות עם אסונות/ אביחי שמידט

בשנתיים האחרונות, מדינת ישראל חוותה אסונות רבים שהחלו בעיקר ב-7/10/23. אלפי תושבים פונו מבתיהם, חלקם ללא התראה מוקדמת. חלקם נותרו ללא כל.
אסונות נוספים יכולים להיות רעידות אדמה, שיטפונות, הוריקנים ועוד אסונות טבע.
כשאנו ערוכים ומוכנים, אנו יכולים "הציל" רכוש חשוב ואף את חיינו ואת חיי יקרינו.

 

 

בשנתיים האחרונות, מדינת ישראל חוותה אסונות רבים שהחלו בעיקר ב-7/10/23. אלפי תושבים פונו מבתיהם, חלקם ללא התראה מוקדמת. חלקם נותרו ללא כל.

אסונות נוספים יכולים להיות רעידות אדמה, שיטפונות, הוריקנים ועוד אסונות טבע.

כשאנו ערוכים ומוכנים, אנו יכולים "הציל" רכוש חשוב ואף את חיינו ואת חיי יקרינו.

 

 

בספר תמצאו הצעות מעשיות לכל צורכי ההתארגנות לקראת כל סוג אסון אפשרי (אסון טבע או מלחמה).

ההתנהלות הנכונה חוסכת כסף רב, ובעיקר תמנע מכם לעשות טעויות כלכליות ואחרות ברגעים הרגישים והקשים ביותר בחיים בהם הפחד, הבלבול, חוסר האונים והרגשות גוברים על ההיגיון ועל כל עניין מעשי אחר.

הספר מכיל מידע ועצות רבות, הכתובות בשפה פשוטה וקלה להבנה. הוא מתאר מהי הדרך הנכונה והעניינית לפעול ולהכין את כל הדרוש מכל היבט כדי להקל עליכם ועל היקרים לכם את ההתמודדות עם הרגע הכואב כל כך ואולי הבלתי נמנע.

 

הספר הוא ספר פרקטי ומעשי והוא יכול להוות ספר הדרכה לחלק גדול מהאסונות העשויים להתרחש בחייכם. הוא מלמד אתכם כיצד בעזרת ארגון מוקדם, תוכלו להיות ערוכים לאסון ובכך להימנע מהלחץ הגדול והבלבול של אותו הרגע.

 

הספר מחולק לשלושה חלקים: הרעיוני, המעשי והארגוני.

בחלק הרעיוני – הרעיונות המנחים שיקלו עליכם להבין את חשיבות הצורך לתת תשומת לב לעניינים השונים שבספר.

בחלק המעשי הסברים איך לפעול, מה עליכם להכין ואיך, למה להתכונן ומדוע.

בחלק הארגוני סדרת טפסים שאת חלקם עליכם למלא כדי להקל על עצמכם ועל יקיריכם בהתנהלות היום יומית בהווה ובעתיד – לפני הפינוי, בעת הפינוי ואחריו.

 

הספר סוקר מספר נושאים קריטיים:

  • ירושות וצוואות, כולל ייפויי כוח למיניהם
  • ערכות חירום לבית, למילוט ולרכב.
  • התמודדות עם סוגי אסונות שונים (27 סוגי אסונות שעלולים להתרחש ולגרום לצורך לנטוש ולהתפנות).
  • מידע כללי ופיננסי
  • סוגי פינויים ודרכי התקשרות בעת אסון.
  • פינוי של מוגבלים( כל סוגי המוגבלויות: רפאית, פיזית, שכלית ונפשית).

 

 

 

הספר בנוי כך שתוכלו לקרוא כל פעם רק פרק שמעניין אתכם. לא חייבים להתחיל לקרוא בספר מן ההתחלה – אפשר לבדוק את תוכן העניינים ולהתחיל לקרוא את הנושא שמעניין אתכם או שהוא החשוב ביותר באותו הרגע. אחר כך אפשר לעבור לנושאים אחרים.

 

בחלקו האחרון של הספר 95 טפסים למילוי. בראש טפסים מסוימים מוצגת רשימת מסמכים ותעודות שיש להכין לצורך מילוי הטופס. בתוך הספר תקבלו הפניות לטפסים הרלוונטיים.

 

בספר תקבלו שפע של עצות, בהן תוכלו להשתמש לבחירתכן. אני מציעה, לקחת את החשובות ביותר עבורכם בחשבון, לפחות כנקודת פתיחה.

 

 

ולסיכום,  בעולם בו הכל יכול להתרחש ושום דבר לא בהכרח נמנע, יהיה חכם מצידנו להיערך. זה יחסוך לנו משאבים יקרים ואולי אף יציל אותנו ואת יקירנו.

 

 

מאחלת לכם קריאה מחכימה!

 

XOXO

אחת שיועדת 😉

 

קרין מילשטיין
סטייליסטית, מאמנת כושר ובוגרת תואר שני לתקשורת ועיתונאות. זה מה שיוצר את הבלוג על תרבות, סגנון חיים, טיולים, ביקורת ספרותית, שירה ועוד... מוזמנים לקרוא, להגיב ובעיקר להנות... XOXO אחת שיודעת ;-)