אני לא מחובבות הטיגון בשמן, בטח לא טיגון בשמן עמוק, למרות הריח המפתה של האוכל. איכשהוא, תמיד אחר כך עסוקים בניקוי המטבח והריח שהיה נעים בתחילה, נדבק בכל הבית, בבגדים ובשיער למשך שעות. הפלנצ'ה שלי מתגלה כאחד המכשירים המוצלחים במטבח בהקשר הזה. הרבה יותר ממחבת הפסים, בו נתפסים חלקי מזון יקרי ערך. לעומתה, יציקת הברזל החלקה שלי "אינה משאירה שבויים", קלה לניקוי ובעיקר, חסכנית בשמן.
יום שבת, חם אש בחוץ ובבית המזגן פועל במלוא הכח. מתחשק לאכול משהו קל לארוחת צהריים. ברבוניות ברוטב יוגורט מתאימות בול. אמנם מדובר בכמעט "פיצוחים" מבחינת כמות הבשר, אבל מעדן. מהסוג שאוכלים בידיים ונהנים פעמיים (פה זה לא פולניה). לא ברור מה טעים לי יותר במנה הזו – הרוטב או הדגים. בסיום הארוחה, אם נשאר מרוטב היוגורט הירוק עם עשבי התיבול, מומלץ "לנגב" עם החלה של שבת.
ברבוניות עם רוטב יוגורט ירוק
4 מנות
החומרים:
- 1 ק"ג ברבוניות מנוקות
לרוטב:
- 2 גביעי יוגורט דנונה עשיר במרקם יווני, 7% שומן (סה"כ 260 מ"ל)
- צרור עשבי תיבול: נענע, כוסברה ופטרוזיליה
- 3 שיני שום
- כפות שמן זית
- מיץ מ-1/2 לימון
- מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
- בקערה להניח את כל חומרי היוגורט. בעזרת בלנדר-מוט לערבל הכל לרוטב ירקרק וריחני.
2. למרוח את הפלנצ'ה במעט שמן זית ולהניח עליה ברבוניות.
3. לטגן אותן 2-3 דקות ולהפוך לכ-2 דקות נוספות על הצד השני.
4. להוציא לצלחת הגשה ולצקת את רוטב היוגורט הירוק מעליהן.
את המנה הזו אוכלים בידיים וגם מלקקים את האצבעות.
בתיאבון!
לעוד מתכונים עם יוגורט
_____________________
צילומים: הגרגרנית















