בכל משלוח מנות אני בוחרת קודם כל בעוגה בחושה שלוקח מעט מאד זמן להכין ותמיד יוצאת לחה וטעימה. אפשר כמובן להכין אחת עם פרג ושוקולד ואחת ללא פרג אם יש שונאי פרג באזור (לא מבינה איך אבל יש זן נדיר כזה…).מעבר לזה, מכינה מאפינס/ פונדנטים שוקולד קטנים שנראים מעולה על כל צלחת ומוסיפה עוגת שמרים לפי הטעם או עוגיות בצורות. קצת ממתקים מלמעלה וסיימנו.
השכנים שלי כבר מברכים אותי (או שלא…כשחושבים על כמות הסוכר).
את שאר המתכונים למרכיבי משלוח המנות אעלה בפוסטים הבאים.
חומרים לשתי תבניות חלה או שלוש תבניות אינגליש קייק:
200 גרם חמאה רכה מאד
1/2 1 כוסות סוכר
כפית תמצית וניל
5 ביצים
3/4 1 כוסות קמח לבן
3/4 כוס פרג (3/4 שקית של 100 גרם פרג)
שקית אבקת אפייה
רבע כפית אבקת סודה לשתייה
שמנת חמוצה
חלב בכוס של השמנת החמוצה
חומרים לתערובת השוקולד:
100 גרם שוקולד מריר
100 גרם שוקולד חלב
2 כפות חלב
כף אבקת קפה
כף קקאו
איך מכינים?
מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבניות היטב.
מערבבים במערבל חמאה, תמצית וניל וסוכר. מוסיפים ביצים אחת אחרי השנייה וממשיכים לערבל מעט להכנסת אוויר פנימה לתערובת.
מערבבים קמח, פרג, אבקת סודה לשתייה ואבקת אפייה בקערה נפרדת ומוסיפים לאט לאט למערבל במקביל לתערובת של חלב ושמנת חמוצה.
ממשיכים לערבל רק עד איחוד התערובות.
במקביל ממיסים על בן מארי את תערובת השוקולד. ממתינים שתערובת השוקולד תתקרר מעט ומוסיפים אותה לשליש מהתערובת הבהירה.
שמים בתבניות שני שליש תערובת בהירה עם הפרג ומעל שליש של תערובת השוקולד. מערבבים מעט ליצירת דוגמת שיש באמצעות כף או לקקן.
אופים כשלושת רבעי שעה לתבניות חלה ומעט פחות לתבניות אינגליש קייק.
חשוב! שימו לב להוציא את העוגה כשהיא טיפה לחה במרכז שלא תתייבש.
טיפ חשוב!
למי שלא אוהב פרג, במקום פרג מגדילים את כמות הקמח ל- 1/2 2 כוסות קמח וממשיכים כרגיל.
העוגה יוצאת מעולה, לחה ונשמרת לפחות 4 ימים על השיש אם לא נטרפה קודם….














