מס' ימים מתחילת המסע: 6
מס' ימים עד לסיום: 24
מס' מתכון מתוך ה-30: 8
היום השלמתי את כל שעות השינה של השבוע. מעניין כמה זמן אני אשן אחרי שיגמר החודש…
מחר מתחיל שבוע חדש מלא באפייה, בישולים, ילדים, נערים, חברים ועוד דברים טובים…
עוד דברים חשובים שנוכל להכיר עוד יותר (או לפחות שתוכלו להכיר אותי):
1. אני אוהבת עוגות גבינה בכל הוריאציות שלהן: אישיות, אפויות, גדולות, עם בצק, בלי בצק, עם קצת בצק, שמנות יותר ושמנות פחות. בקיץ האחרון טסתי עם ההורים שלי לארצות הברית. מעבר לזה שאני חולה על ארצות הברית, יש שם את הצ'יז קייק פקטורי שזאת מסעדה משוגעת, מלאה בדברים טובים והיא רשת בהרבה מקומות בארצות הברית. המומחיות שלהם היא מיליון סוגים שונים של עוגות גבינה עשירות עם מגוון תוספות שרק אפשר לחלום עליו. כשהיינו שם הזמנתי את העוגת "אוריאו" ויום אחד (אני נשבעת) אני אנסה להרכיב את המתכון של העוגה הזאת בעצמי. ללא ספק, זה הקינוח הכי אבל הכי טעים שאכלתי. אני מצרפת לכם תמונה שצילמתי אז במסעדה כדי שתבינו על מה כל הטררם.
2. מאז שעברתי לגור בבאר שבע, הייתי בחרדה תמידית מהאזקעות של הגראדים. לא אהבתי להישאר לבד בדירה, כל רוח נשמעה לי כמו תחילת אזעקה ובכללי, לא הייתי שקטה. כל בוקר הייתי פותחת את המחשב, וקוראת חדשות דבר ראשון (בעיקר כי זה חשוב מאוד להתעדכן כמה שיותר במה שקורה פה, וגם בעולם, אבל בעיקר כדי לראות התפתחויות שיכולות להשפיע גם על המצב פה..). אפילו פעם אחת יצא לי להיות בגן עם הילדים בזמן אזעקה, והופתעתי מאיך שהתמודדתי. מכירים את הסיטואציה שאתם הכי מפחדים ממשהו אבל ברגע שאתם צריכים להיות האחראים ולהגן על מישהו אחר אתם שוכחים בכלל ממה פחדתם?
מאז שנגמר "עמוד ענן" אני ישנה טובה יותר, ולכן, כל בוקר שלי נפתח (ובינינו, כל לילה שלי גם נסגר) בכניסה לאתרים של אוכל וחיפוש מתמיד אחרי מתכונים ורעיונות. באחד הבקרים לא מזמן, מצאתי מתכון נהדר לעוגת גבינה שמיד היה בא לי להכין אותה.
זה המתכון שהכנתי היום, וזו הייתה הפעם הראשונה שהכנתי אותו, כמו רוב המתכונים בחודש הזה. לפעמים אני בלחץ מלעשות מתכונים חדשים, אבל תכל'ס ככה לומדים הכי טוב. אם לא מנסים- לא יודעים. לא ככה? ככה.
בגלל שהבית שלי נראה כמו תחנת מעבר של שופרסל דיל, ואני עוברת מללכלך כלים ללשטוף אותם, ללסדר אותם חזרה בארון, וחוזר חלילה.. (מצטערת אביב ונועה זה נגמר עוד 24 ימים מבטיחה) אז לא מצאתי את הצימוקים שהיו אמורים להיות מפוזרים על העוגת גבינה. אז כמו שאמא שלי אומרת "הכי כיף זה לאלתר…מסתדרים עם מה שיש…" החלפתי את הצימוקים במתכון בחמוציות.
עוגת גבינה טעימה ופשוטה להפליא
המתכון המקורי לקוח ממאקו, ואני עשיתי אותו בדיוק אותו דבר, חוץ מהצימוקים שהחלפתי בחמוציות.
היום נהנו מהעוגה יחד איתי שירי וליאב, שגם שתיהן, חברות טובות מצור יגאל שלומדות בבאר שבע. ליאבי תמיד כועסת עליי ובצדק. אסור לה לאכול בערך כלום מהדברים שאני מכינה, ותמיד שהיא באה לכאן אני שמה לה איזה פרוסת עוגה או פנקייק או חלה (שזו החולשה שלה, במיוחד אם זה עם סוכר חום למעלה קצת) על צלחת. אז ליאבי שתדעי שאני מאוד אוהבת אותך וכל מה שאני עושה הוא לטובתך. אני מבטיחה לך מתכון נטול גלוטן ונטול סוכר לכל מה שתרצי!
מרכיבים:
המתכון מאוד פשוט, יש קלתית, ויש מלית. מכינים אותם בנפרד, אבל אופים אותן יחד, כל הסיפור לוקח בערך שש וחצי דקות עבודה, והגזמתי. שש וחצי דקות זה לאיטיים יותר שבינינו.
לבצק:
-200 גרם חמאה
– שני שליש כוס סוכר
– ביצה
– 350 גרם קמח תופח (אריזה קטנה של קמח אסם)
– 1/2 גביע שמנת חמוצה
– שקית סוכר וניל
למלית:
– 2 גביעים של גבינה לבנה (250 גרם כל אחד), 5% או 9% או אחד גדול של 500 גרם
– שלושת רבעי כוס סוכר
– שקית של סוכר וניל
– 2 ביצים
– חצי כוס חמוציות
– 4 כפות גדושות סולת (שזה המרכיב הסודי פה. הוא סופג את כל המימיות של הגבינה והופך אותה לנימוחה ונמסה בפה).
1/2- גביע הנותר של השמנת החמוצה מהקלתית
אז מה עושים?!
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. ממלאים ארבעה גביעים חד פעמיים של מאפינס במים רותחים, ומניחים בארבע הפינות של תחתית התנור. פיירקס עם מים חמים יהיה נהדר גם הוא. מים חמים בתחתית התנור יוצרים סביבה עשירה של אדים שעוזרים לעוגת גבינה להיות קרמית ונהדרת.
3. הקלתית: מערבבים היטב (במיקסר או בכף עץ) את החמאה והסוכר. מוסיפים את הביצה ומערבבים שוב. מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים עד לקבלת בצק כמו בתמונה. אחרי שמגיעים למצב כזה, ממשיכים לערבב עוד דקה נוספת שכל השמנת החמוצה נבלעת בתערובת.
4. מעבירים את הבצק לתבנית משומנת ומרפדים בעזרת הידיים את התחתית והשוליים (הבצק קצת דביק, אל תתרגשו מזה) מניחים בצד. העוגה צריכה להיראות כך:
5. מתחילים להכין את המלית : מערבבים בקערה גדולה את כל המרכיבים לבלילה אחידה (חוץ מהחמוציות) ויוצקים לתבנית. בשלב הזה העוגה שלנו נראית כך:
6. אופים במרכז התנור 50-55 דקות, עד ששולי הקלתית משחימים ופני העוגה יציבים למגע. (באמצע היא יכול לרטוט קצת כי היא עוד מתייצבת במקרר) מוציאים את העוגה, מפזרים את החמוציות בין הבצק למלית ומפזרים אבקת סוכר בקצוות.
7. מעבירים לקירור במקרר של כמה שעות לפחות. מגישים קר ואם במקרה נשאר, שומרים במקרר (כמובן לשמור מכוסה! לעוגות גבינה יש נטייה לספוג כל ריח שיש במקרר לכן כדאי לכסות טוב טוב).
בתאבון!
מחר, בגלל ערב יום השואה, החלטתי לא לפרסם מתכון. וזו החלטה שלי עם עצמי ואני שלמה איתה.
אבל ניפגש ביום שני בערב, עם מתכון חדש שהוא לבן, כתום, ואפוי.
אני חייבת ללכת לישון כי אמא שלי מתנהגת כאילו אני באח הגדול והיא לא הולכת לישון עד שאני לא הולכת לישון, וזאת בעיה, כי אני רוצה שהיא תישן וכבר רבע לאחת. אז אמא אל תדאגי, אני ממש עכשיו הולכת לישון, טוב?
שאו ברכה,
ושבוע טוב מלא באהבה
נעמיש


















