מס' ימים מתחילת המסע: 2
מס' ימים עד לסיום: 28
מס' מתכון מתוך ה-30: 3
היום במטבח יחד איתי: מריאלה! חברה טובה שמלווה ומקדמת את הפרויקט הזה כאילו היה שלה. תומכת ועוזרת מכל הלב.
היום השני לפרויקט!
חשוב לי להגיד שהתגובות של האנשים שפונים אלי בעקבות הבלוג, מחממות את ליבי ומרגשות אותי. תודה לכולם על הקריאה, וההתייחסות האמיתית והכנה, לדברים שאני כותבת פה (לפעמים במחשבה שאני כותבת רק לאמא, לאבא, לאחי הקטן (מה קטן, 24 עוד מעט..) יקירי, אם יש לו זמן לקרוא בצבא בכלל).
בהמשך לאתמול, עוד דברים חשובים שכדאי שתדעו עליי:
1. אני אוהבת מתכונים שהם קלים ופשוטים בדיוק באותה מידה שאני אוהבת מתכונים מסובכים. זה שהמנה לכאורה "פשוטה" זה לא אומר שהיא טעימה פחות מדברים מורכבים יותר…המתכון הנוכחי הוא דוגמה לכך.
2. אני גם אוהבת לשלב תמיד בין מתכונים שגדלתי עליהם, לבין מתכונים חדשים שאני מוצאת ברשת, או חושבת עליהם בעצמי. בין מתכונים הכי פשוטים, לבין מתכונים "פלצנים" יותר על טהרת ה- "וואו!!!!" לפעמים הם אפילו מתחברים, תתפלאו לדעת.
3. מה שאני לא אוהבת בכלל זה אבקת מרק.
המתכון של היום הוא קרוב לליבי, כמו כל המתכונים שמתקשרים לי לבית בו גדלתי. אני יודעת שברושם ראשוני זה נראה לכם שמרק ירקות זה הדבר הכי פשוט להכין אבל חשוב לזכור: לפני שידעתי להכין מרק- לא ידעתי להכין מרק.
המתכון הוא של אמא שלי במקור, והוא מתבשל בבית שלנו כל שבוע באופן קבוע. תמיד יש סיר מרק במקרר ולרוב, זה המתכון הזה. הוא שופע בירקות מכל הסוגים ומכל הצבעים. ככל שהירקות טריים יותר- המרק טעים יותר, ככל שיש מגוון גדול יותר של עישבי תיבול- כך החגיגה בפה תגדל.
מאז שעזבתי את הבית, המרק הזה הוא בן בית אצלי. הוא כיפי גם בחורף וגם בקיץ, אפשר לגוון אותו עם כל מיני סוגים של ירקות, עישבי תיבול ותבלינים והוא תמיד נורא משביע ומחמם את הלב.
המרכיב הסודי של אמא, שמחליף אצלי את האבקת מרק הוא עצמות (פשוט שקונים את הבשר אצל הקצב, שואלים אם נשארו עצמות מיותרות, זה בחינם, כמו שהישראלים אוהבים, ומשדרג בטירוף את המרק הזה ) את העצמות מטגנים בתחילת התהליך יחד עם הבצל והן נותנות את הטעם האמיתי שצריך למרק ירקות שכזה. יש בהן שומן שעושה נפלאות למרק.
מריאלה גם עזרה לי לעשות את הקניות הראשונות לפרויקט היום, וגם עזרה לי להכין את המרק, אז תודה מכל הלב, אני מעריכה את העזרה ואת החברות מאוד. עוד תרומה משמעותית למרק היום היא גלעד השכן מהקומה למטה.אתם לא מכירים את גלעד אבל יש לו חצר ענקית מלאה בכל התבלינים והירקות והצמחים שקיימים בעולם (הוא מוציא סיורים מודרכים בחצר לפי דרישה). יש בה באמת מכל טוב, ואני בטוחה שהדברים הנהדרים שגדלים בחצר עוד יופיעו בהמשך הבלוג במתכונים שונים…
מרק ירקות של אמא:
מרכיבים: (כפי שכתבתי, אפשר לשחק עם מגוון הירקות והתבלינים)
– 2 כפות שמן זית לטיגון ראשוני (וגם נותן טעם למרק)
– בצל לבן חתוך לחצי ואז לטבעות
– כרובית שלמה מפורקת לפרחים
– חצי קילו דלעת חתוכה לקוביות
– 4 גזרים חתוכים לעיגולים
-4 קישואים חתוכים לעיגולים
– עצמות מהקצב!!! (מוסיף מוסיף מוסיף!!! תשאלו את שירי, היא התענגה עליהן עוד אחרי שהמרק נגמר)
– ירוקים : סלרי (גם עלים גם גבעול), פטרוזיליה, ושמיר (תודה גלעד!)
– תבלינים: מלח, פלפל, פפריקה מתוקה וצ'ילי גרוס (אם באים לאכול אנשים שחריף הוא לא הצד החזק שלהם, מומלץ להוריד בכמות הפלפל והצ'ילי).
אז מה עושים ?!
1. מטגנים את הבצל יחד עם העצמות במשך שתי דקות עד שהעצמות מחליפות צבען קלות והבצל מבריק.
2. מוסיפים את הירקות לאט לאט מהירק הקשה ביותר אל הירק הרך ביותר (גזר- כרובית- דלעת- קישואים) ומערבבים עם הבצל והעצמות.
3. ממלאים מים כמעט עד סוף הסיר, (מפלס המים ירד בהמשך, כאשר כל הירקות יספחו את הנוזלים) ומחכים לרתיחה.
4. כשהמרק רותח- מוסיפים את העישבי תיבול והתבלינים ומנמיכים את האש מעט.
5. בודקים טעם, ומתקנים לפי הצורך.
6. לאחר ארבעים דקות (אחרי שבודקים שהירקות במידת העשייה האהובה עליכם במרק) מכבים את האש. המרק צריך להיראות בערך כך:
7. מגישים חם (לההההההה- תישבעי לי) מומלץ עם פרוסת בגט טובה ליד (לספוח את החריפות לחלשים שבינינו…)
בתאבון!
נפליג מחר רחוק(כן..אבל.. אנחנו עדיין בבאר שבע:) ) עם מנה טעימה שהיא קצת מתוקה, וקצת מלוחה.
שאו ברכה, תאהבו אדם
נעמיש
ולמי שרק הצטרף, או קורא פעם ראשונה, על מנת להבין על מה כל הטררם של ה30, מה 30 כן 30 לא 30… אפשר להתעדכן כאן.


















