מס' ימים מתחילת המסע: 13
מס' ימים עד לסיום: 17
מס' מתכון מתוך ה-30: 17
היום הבלוג הדרים ממש כמה דקות, אולי 4, כדי לבשל יחד עם של ליאב ואורי, שגם חברים הכי טובים (ביניהם, וגם שלי) וגם שכנים (אלנבי מלחמה) וגם ליאבי חברות ילדות, וגם אורי הוא אכבר גבר אנד סו און אנד סו און…

על האהבה לתותים כבר דיברנו, על האהבה לפחמימה, ואם היא מטוגנת מה טוב, כבר דיברנו. רק נשאר למצוא עוד מתכונים שמשלבים את שניהם, כי חיים רק פעם אחת ואני לא הולכת לבלות אותם בניסיון להימנע מאוכל מושלם, או בניסיון להמנע מרגשות אשם. ככה אני וככה טוב לי. ואתמול היה גם טוב לליאב ואורי. לפחות זה מה שהם אמרו…:)
למזלי, אתמול היה לי חופש, וככה יכלתי לראות את המשפחה המורחבת ביום הולדת של הילדים של בן דוד שלי, וכשאני אומרת מורחבת, אני מתכוונת לגג 20 אנשים בלחץ. אבל כל אחד סוכר. לא צריך יותר. אם הייתי יכולה, כל שבת בבוקר הייתי פותחת עם צלחת פרנץ טוסט ופירות.
אז לכבוד יום האהבה, ולכבוד השבת בבוקר האדירה שהייתה לי אתמול, קבלו מתכון קליל וטעים
מקלות פרנץ' טוסט של שבת בבוקר
הפתעה גדולה אין בתחום הפרנץ' טוסט אבל בכל זאת בשביל המורל, בשביל הבלוג ובשביל החוויה נכתוב את המתכון כמו שצריך…
עבדנו בשתי מחבתות במקביל, אחת חלבית ואחת נטולת מוצרי חלב (שיצאה יותר טעימה דרך אגב..)
בבלילה החלבית שמנו חצי כוס חלב עם חצי כוס שמנת ו2 ביצים, בקערה נטולת החלב שמנו חצי כוס חלב סויה, יחד עם ביצה. לא הוספנו סוכר לאף אחד מהקערות כי ידענו שהרבה סוכר יבוא מעל.
חותכים חלה "מיושנת", למקלות בעובי הרצוי, וטובלים לחמש שניות מכל צד, מעבירים למחבת חמה ומשומנת. מטגנים עד הזהבה, שוב, מכל ארבעת הצדדים . מניחים על נייר סופג למנוחה. בינתיים מכינים ציק צק את התוספות. פירות, רוטב שוקולד, תפוחים מרוסקים סוכר וקינמון מעורבבים זה עם זה, וכל העולה על רוחכם. אני לא אוהבת לאכול את הפרנץ טוסט חם, כי גיליתי שכשנותנים לו כמה דקות לעמוד ולנוח אחרי הטיגון, הוא הופך לפריך ועסיסי, לעומת איך שהוא מושי וג'וסי ברגע שהוא יוצא מן המחבת.
מכינים קפה, עורכים את השולחן. יושבים לאכול. לנו היה ממש טעים. אבל ממש.
קבלו את הצלחת של ליאבי, כפרה עליה יצירתיוית בע"מ
שיהיה בוקר של יום אהבה שמח,
נעמיש















