קרפצ'יו סלק בזריז

מס' ימים מתחילת המסע: 11

מס' ימים עד לסיום:19

מס' מתכון מתוך ה-30: 11

מס' ימים מתחילת המסע: 11

מס' ימים עד לסיום:19

מס' מתכון מתוך ה-30: 11

בחישוב הכולל של שעות השינה שלי, השנ"צ היה כמעט כפול משנת הלילה של אתמול, כשקמתי לא הבנתי איזה יום היום, ואיפה אני, רק רציתי להמשיך לישון.

ובגלל שגם מחר אני קמה לעבודה ב2 בבוקר/ לילה, ובשמונה בערב עוד לא התחלתי לבשל עדיין,תיקתקתי משהו זריז, שאני נזכרת בו לעיתים רחוקות (מידי, אם אני, שואלת את עצמי).

אתחיל ואגיד שאחרי הפוסט של אתמול, על השטרודל תותים, קיבלתי עשרות תגובות, אולי הכי הרבה מאז שהתחלתי את ה-30/30 הנוכחי. תגובות מכל מעגלי החיים שלי, קרובים יותר ופחות. כל תגובה מחממת את הלב, ועושה אותי מאושרת.

המתכון של היום קל וזריז אם קונים סלק מאודה, וקצת פחות זריז אם מרככים הסלק בתנור/ במיקרו. אבל העיקרון הוא אותו עיקרון. הטעמים, לבחירתכם, חוץ או שמן, גבינה כזאת או אחרת, בלי אגוזים או עם, להגיד קר או בטמפ' חדר. מה שתרצו. עולם ומלואו. קרפצ'יו, שפעם היה כל כך מזוהה רק עם בשר, היום הוא שם כולל למגוון מנות המזוהות עם החיתוך המאופיין של קרפצ'יו הבשר. בקווים כללים של חומץ או שמן, גבינה ועלים ירוקים, מצליח הקרפצ'יו להיות אותה הנה שתמיד נרצה כמנה ראשונה. לפחות כך אצלנו. החלק הכי ארוך במתכון הוא סידור הפרוסות לאט לאט בעיגול על הצלחת. עד שחיכיתי שאמא ואבא, שהיו בדרך לתל אביב(לא באו במיוחד, לא להגזים) יקפיצולי את הצלחת שרציתי לצילום של היום, חתכתי דק דק את הסלק, והשרתי קצת בשמן זית, מיץ לימון, ומלח גס. ועכשיו. מתכון.

קרפצ'יו סלק

מוקטן 3

מרכיבים: – 2 סלקים גדולים או מאודים, או בתנור, חתוכים דק דק. -שמן זית -מלח גס -שמנת חמוצה -פרמזן מגורר -בזיליקום קצוץ – אגוזי מלך קלויים הרכבה: מסדרים על צלחת פרוסות דקיקות, ומתחילים להוסיף שאר המרכיבים בזה אחר זה. מהיר זריז וטעים. תענוג.

מוקטן 1

מוקטן 2

מחר הבלוג מתארח שוב מחוץ לבית, הפעם בצפון העיר אצל זוג חברים טובים. ארוחת שישי בסגנון הודי. יש למה לחכות. שלוש שעות שינה ומשמרת שישי בקונידיטוריה. קדימה.

לילה טוב חברים שלי.

שאו ברכה

חג חמישי שמח

נעמיש