לחמם תנור ל 170 מעלות
תבנית 24 משומנת
חומרים:
175 גר' חמאה רכה
כוס ו3/4 סוכר
4 ביצים
75 גר' קמח- השתמשת בקמח "כרגיל"
1 כפית אבקת אפייה
150 גר' שקדים טחונים
גביע יוגורט
2 כפות גרדת לימון
2 לימונים.
הכנה:
חמאה+ כוס ו1/2 סוכר – יחד במיקסר
להוסיף את גרדת הלימון
להוסיף את הביצים ולהמשיך להקציף.
את הקמח+ אבקת השקדים+ א. אפיה להוסיף לקערת המיקסר (בערבוב עדין).
להוסיף מיץ מלימון אחד ואת היוגורט.
לערבל 3 דק'
להעביר לתבנית .
לאפות 40 דק'.
כשהעוגה קרה- בסיר קטן 1/4 כוס סוכר + מיץ לימון + 2 כפות מים.
בעזרת קיסם לחורר את העוגה ולשפוך מעלה את הסירופ.
תיהנו
מקור המתכון + שינויים שלי "עוגות וקאפקייקס" מתורגם מאנגלית














