קיש בטטה וגבינת עיזים ללא גלוטן

את המנה היפיפייה הזו המרתי לבצק ללא גלוטן, קיש מרשים וטעים.
מתכון הקיש לקוח מספר המתכונים של מירי ארזי עם שינויים שלי
 

קיש בטטות וגבינת עיזים

תבנית פאי בגודל 24 סמ'

 לבצק:

2 כוסות קמח ללא גלוטן

1/2 כפית מלח

200 גר' חמאה בטמפרטורת החדר

3 כפות מים קרירים- אם הבצק יבש להוסיף עוד 1 כף לתערובת במיקסר.

מלית:

2 בטטות בינוניות קלופות וחתוכות לגס

1 בצל מטוגן – אפשר להוסיף במקום בצל יבש לא מטוגן

2/3 יח' גליל גבינת עיזים

50 גר' גבינת קשקבל

2 ביצים

1/2 מכל שמנת מתוקה לבישול

מלח, פלפל שחור גרוס גס

קורט אגוז מוסקט

לקישוט:

1/3 גבינת עיזים (הנותר)

1 בטטה ארוכה קלופה ומבושלת  בשלמות.

 

הכנה:

 בצק: את הקמח, מלח והחמאה בקערת המיקסר – מעבדים עד שמתקבל גוש בצק- שומרים שעה     

        במקרר.

מרדדים לקוטר התבנית ומרפדים גם בצדדים- והיה ולא מצליחים לרדד הדביקו בעזרת ידיים רטובות 

לתבנית. להעביר לקירור למקרר ל1/2 שעה.

 מלית: בסיר עם מים לבשל את הבטטה החתוכה + הבטטה השלמה לטובת הקישוט.

לחמם תנור ל 160 מעלות– לאפות את הבצק 10- 15 דק'-

את הבטטות למעוך ( כפו פירה) ולהוסיף את כל יתר חומרי המלית.

מעבירים לקלתית ואחר להשקיע את 2/3 גבינת העיזים החתוכה לעיגולים .

קישוט:

לחתוך את הבטטה לעיגולים דקים ולהניח ולסדר בצורת מניפה מעלה.

את 1/3 גבינת העיזית לפרוס ולהניח בין "הרעפים "

להבריש קלות בשמן זית.

לאפות 30 דק'.

תיהנו