עוגת שיש
2 תבניות אינגליש 30 סמ' –לחמם תנור ל 170 מעלות
חומרים:
200 גרם חמאה רכה
1 כוס ו1/4 סוכר
1 כוס חלב
180 גרם שוקולד מריר איכותי שבור לקוביות
3 ביצים
1 גביע יוגורט
2 כוסות ו1/2 קמח רגיל
1 אבקת אפייה
מעט תמצית וניל
הכנה:
לשמן תבניות ולפזר סוכר
להמיס בסיר את השוקולד + 1/2 כוס חלב .
להקציף את החמאה והסוכר,
מכניסים לתערובת את הביצים בהדרגה, אחת אחת.
מוסיפים את היוגורט ו1/2 כוס חלב.
להוסיף את הקמח+ אבקת אפייה.
מחלקים את התערובת ל2 ,
לתערובת אחת מוסיפים את השוקולד המומס ולתערובת השניה את תמצית הוניל.
יוצקים את התערובת הלבנה ומעל את התערובת עם השוקולד.
בעזרת מזלג "יוצרים" צורת 8 לקבלת אפקט השיש.
אופים 50 דק'.












