חזה הודו במרינדה , למה לקנות אם אפשר להכין בבית

שחקן חדש בזירה הקולינרית
מותג כלי הבישול קוצ'ינה מיה – סירים ומחבתות בציפוי טיטניום בטכנולוגיית עיטוף Ti 22 CAPSOLATED מבטיחה חווית בישול בריא ובטוח יותר.

בחורה עם מחשב נייד

את  הסיר הנפלא "רוסטר" פגשתי בסדנת בריאות מיוחדת אצל פיליס גלזר, הסיר קל והכי הכי , שום דבר לא נדבק לתחתית = תענוג

חזה הודו2

חזה הודו עסיסי ברוטב חמוציות ביתי, ברוסטר

 

חזה הודו הוא דל קלוריות וגם עשיר בחלבון ומינרלים, אך לעיתים קרובות הוא

מתייבש בקלות. שיטת הכנה זו מרככת את הבשר וצלייה ברוסטר שומרת על  העסיסיות. החזה הפרוס מתאים לא רק כמנה עיקרית חמה בבית, אלא גם לכריכים למחרת.

 

לרוטב חמוציות:

150 גרם חמוציות מיובשות

1 כוס מים

מיץ מחצי תפוז או לימון

1 כף ג'ינג'ר מגורר

2 כפות דבש

לתערובת תבלינים:

1/2 1 כפיות מלח

3 שיני שום כתושות

1/2 כף אורגנו

1/2 כף פפריקה

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

1 כפית תימין יבש או 1/2 1 כפיות טרי

3-4 כפות שמן זית

מרינאדה:

חצי חזה הודו (900-1000 גרם)

6 כוסות מים

1 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי

1 כוס יין אדום

1/2 כוס מלח גס

1/2 כוס סוכר חום

3 כפות גי'נג'ר טרי מגורר

1/2 כף גרגרי פלפל שחור

4 עלי דפנה

 

אופן ההכנה:

1.    בקערה גדולה מזכוכית או מנירוסטה (לא אלומיניום), מערבבים את כל החומרים למרינאדה. שוטפים ומייבשים את החזה העוף ושמים בפנים. (הנוזלים צריכים לחסות את החזה לגמרי, או יש להפוך את החזה מדי פעם). מכסים ומניחים במקרר במשך הלילה או עד 24 שעות.

2.    מחממים את התנור ל-180 מעלות. מוציאים את החזה מהמרינאדה, שמים ברוסטר ומייבשים. בקערית, מערבבים את השמן עם יתר החומרים לתערובת התבלינים ומורחים מכל הצדדים בתערובת. צולים בתנור החם כ-20-25 דקות עד שהחזה משחים. מנמיכים את האש ל-150 מעלות. מכסים את הרוסטר וממשיכים לאפות את החזה עוד כ-40 דקות. . מברישים מדי פעם, אם צריך, במעט שמן זית.

חזה הודו 1חזה הודו2 

3.    בינתיים, בסיר קטן, מערבבים את כל החומרים לרוטב ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש קטנה 10 דקות עד שהחמוציות רכות. יוצקים לבלנדר למרקם אחיד. מוציאים את המכסה של הרוסטר, ומברישים את החזה מכל הצדדים ברוטב. מכסים ואופים עוד 10 דקות. מוציאים מן התנור ומעמידים בצד 15 דקות לפני שחותכים. מגישים עם יתרת הרוטב.