תבנית בקוטר 26 ס"מ
לקצפת הקרמל: 1 כוס סוכר, 2מיכלים של שמנת מתוקה.
לטורט: 8 ביצים
2 כוסות סוכר – השתמשתי בכוס וחצי
130 גר' חמאה מומסת
קליפת לימון מגוררת מלימון אחד
2 תפוחי עץ ירוקים קלופים ומגוררים על פומפייה עבה
100 גר' פרג טחון
100 גר' פרג לא טחון
4 כפות קמח תופח
למלית:
1 צנצנת דובדבנים חמוצים מגולענים + 1/2 כוס ממי הדובדבנים.
הכנה:
1. הכנת הקרם– יום לפני מכינים את הקרמל- מניחים בסיר בינוני את הסוכר בשכבה אחידה, מחממים על אש בינונית עד שמתקבל קרמל חום עמוק.
2. במקביל מחממים את השמנת מתוקה עד כמעט רתיחה, מוסיפים באיטיות תך כדי ערבוב בכף עץ- זהירות מבעבע ממשיכים לערבב עד קבלת נוזל בצבע קרמל, מצננים עטפים בניילון נצמד ולקרר לילה במקרר.
3. הכנת הטורט– מחממים תנור ל 170 מעלות, משמנים תבנית במעט חמאה ומניחים בבסיסה נייר אפייה .
4. מפרידים ביצים, מקציפים חלבונים במהירות גבוהה ומוסיפים את 1/2 מכמות הסוכר, עד קבלת קצף יציב.
5. בקערה נפרדת טורפים את החלמונים עם הסוכר שנותר והחמאה המומסת.
6. בקערה נוספת מערבבים את 2 סוגי הפרג והקמח.
7.מוסיפים לקצף בתנועות קיפול ידניות ולסירוגין את החומרים היבשים, תערובת החלמונים והתפוחים המגוררים וגרדת הלימון עד שהבלילה אחידה.
8. יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים 40 דק' – אפשר לבדוק גם עם קיסם.
9. לסנן את הדובדבנים הקנויים.
10. מקציפים את הקרמל במהירות בינונית גבוהה.
11.הרכבת העוגה: חוצים את הטורט לרוחב בעזרת סין משוננת וארוכה, מרטיבים את החלק התחתון ב1/2 כוס מי הדובדבנים.
12. מורחים את על הביב 1/2 מכמות הקצפת ומניחים בצורה צפופה את הדובדבנים.
13. מכסים בחלק הנותר של הטורט ומצפים בקישוט סביב.











