מתכון עוגת תפוחים לשבת (אפשר לאכול גם ביום חול)
חומרים והכנה גם יחד:
4 תפוחים-לקלוף ולחתוך לקוביות ( רצוי לשלב תפוחים ירוקים וצבעוניים)
2 כפות סוכר דמררה
1 כפית קינמון
לערבב כל הנ"ל בקערה
בקערה אחרת לטרוף היטב:
4 ביצים
כוס ורבע סוכר
להוסיף בהדרגה ולבחוש היטב:
כוס שמן
שתי כוסות ושליש קמח תופח (280 גרם)/ קמח רגיל+ אבקת אפייה/ קמח ללא גלוטן
לשמן תבניות (בתרסיס) ולפזר מעט סוכר חום
לשפוך תכולת קערת התפוחים אל הבלילה
למזוג ל-2 תבניות אינגליש קייק או תבנית חד פעמית בגודל 20×30 בערך
לאפות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות, בין 40 ל-50 דקות












