תבנית 24
חומרים:
3 ביצים
1/2 1 כוסות סוכר (300 גרם)
1 שקית סוכר וניל
3/4 כוס שמן (180 מ”ל)
1 כוס מיץ תפוזים (240 מ”ל)
2 כוסות קמח (280 גרם) –קמח מלא
2 כפיות אבקת אפייה
3/4 כוס טחינה גולמית (180 גרם)
אופן ההכנה
לשמן את התבנית
בקערה טורפים ביצים, סוכר וסוכר וניל במשך דקה (בעזרת מטרפה, אין צורך במיקסר) עד שהתערובת מעלה קצף ומבהירה מעט. מוסיפים את השמן בהדרגה תוך כדי טריפה. מוסיפים מיץ תפוזים וטורפים לתערובת אחידה.
מוסיפים קמח ואבקת אפייה וטורפים לתערובת אחידה. מוסיפים טחינה וטורפים כמה שפחות, רק עד שהיא נטמעת בתערובת.
משטחים את התערובת בתבנית ואופים כ-45 דקות, עד שהעוגה תפוחה ושחומה וקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש (עם פירורים לחים). מצננים מעט, הופכים את העוגה על צלחת הגשה, פורסים ומגישים. שומרים מכוסה בטמפ’ החדר (עד 5 ימים).











