פורים הוא החג האהוב עליי. קודם כל כי נולדתי בסמיכות לחג ודבר שני יש לי תזכורת יום יומית בשם אסתר ,שהחליטו לקרוא לי הורי. חגיגות יום ההולדת שלי נחגגים בחודש אדר, שמהרגע שהוא נכנס, מרבים בשמחה ויש בו אווירה שאפשר להשתטות ,לצייר שפם ולהיות מי שבא לנו. אפילו השוקולד שלנו התחפש עם שפם לחג .
בפורים נהוג גם להכין משלוחי מנות . בכל שנה הייתי בוחרת בקפידה את הסלסלה המיוחדת והצלופן המרשרש . הייתי מכינה את המארז סביב נושא מסוים כמו משלוח בצבעים עם "סלסלה וורודה" שיהיה יום מקסים, או סלסלה עם הפתעות חבויות שקראנו לה רב הנסתר על הגלוי ,כמו במשמעות השם אסתר (נסתר) ,או מארז בשכבות שהכנו בצנצנת, עם שכבות של שוקולד ,עוגיות ,מרשמלו ,סוכריות , מסטיקים וכל טוב .
כל זאת היה עד ליום בו פתחתי מיזם למשלוחי שוקולד בוטיק " שוקולאב" . מיזם שבו ריכזתי את מיטב השוקולטרים בארץ. כיום הוא מנוהל ע"י רינת גל פרידלנדר שאספה והרכיבה מוצרים מחויכים במיוחד לחג פורים. מוצרים אלו עשויים משוקולד איכותי ויש ביניהם ליצן, מסכות ופרלינים עם שפם שמשתלבים ביחד ,עם ליקר וכוסיות משוקולד. מארז מושלם לחג.- www.chocolove.co.il


אבל איך אפשר בלי אוזני המן? שעם השנים, כמו בכל תחום אחר, גם בחג פורים יש כבר אוזני המן עם תפוחי עץ, שקדים, רוטב תות ,תמרים, ושוקולד ופרג כמובן. אבל בשוקולאב ,יש אוזני המן מאוד מיוחדים ממרציפן ,שמכינה השוקולטרית גבריאל הופשטטר המכונה "מאדם שוקולד" .אוזן המן שעשויה כולה ממרציפן וממולאת בשוקולד איכותי (אתם יכולים להשתמש במילוי שוקולד נוטלה ,אבל אל תגלו..)
אצלנו במשפחה ,בנוסף למשלוחי המנות שחילקנו לשכנים ולקרובים, כל שנה בחרנו מישהו שאנחנו לא מכירים באופן אישי אבל הוא נמצא בחיים שלנו וזאת הייתה ההזדמנות שלנו להגיד לו ,אתה לא שקוף בשבילנו. אנחנו רואים אותך. פעם זה היה השומר בכניסה לבית הספר, או האישה המבוגרת .שראינו יושבת לרוב לבד בחצר ביתה. אז גם אתם ,תהיו ערים לסביבה, עם אוזן קשובה. תבחרו את האדם שאתם עוברים בדרכו כמעט כל יום ועדיין לא מכירים באופן אישי ,ותזמינו מארז מחויך של שוקולאב ,או תשלבו חלק מהמוצרים המיוחדים לפורים .ואל תשכחו לצרף את אוזני המן המיוחדים של גבריאליס שהסכימה לאחר מאמצים מרובים לחשוף אותו לעולם.
המתכון:אוזני המן ללא אפייה ללא גלוטן, (קל להכנה תוך מספר דקות מוכנים לאכילה.
חומרים: :
מרציפן
נוטלה
אופן הכנה:

מרדדים את המרציפן על גבי נייר אפייה או משטח ניילון עד לעובי של כשלושה מ"מ .
קורצים עגולים בקוטר רצוי בין שלושה ס"מ ל שבעה ס"מ
באמצעות כפית, מניחים מעט נוטלה במרכז של העגול

מכינים את אוזן ההמן תוך כדי סגירת שלוש פאות
ניתן לקשט תוך טבילה חלקית במעט שוקולד מומס
בתאבון










