לחמניות לפסח

גם לחמניות צריך לפסח מעבר למצות.
את הלחמניות הכינה מאי ( בתי היקרה) , ממש רכות רכות .

בחורה עם מחשב נייד

חומרים:

2 כוסות קמח מצה

1/2 שקית אבקת אפייה

תפוח אדמה בינוני – מבושל

5 ביצים גדולות

2 כוסות מים רותחים

100 גר' חמאה- או 1/2 כוס שמן

1 כפית מלח

כפית סוכר

עטרות נייר מס 4 או 5

חופן צימוקים.

הכנה:

1. מרתיחים בסיר מים + חמאה ומוסיפים את הקמח תוך בחישה.

2. אחרי שהתערובת מתקררת מעבירים למיקסר  עם וו גיטרה ומוסיפים א. אפיה, תפוח אדמה, מלח וסוכר.

3. את הביצים להוסיף בהדרגה .- זה השלב להוסיף את הצימוקים

4. מניחים לקירור בצד ל1/4 שעה.

5. בידיים משומנות יוצרים כדורם קטנים, מניחים בעטרת הנייר ואופים  לחמניות פסח1