חובזה- גדל בטבע בימות החורף .
קוטפים את העלים הרחבים, שוטפים היטב במים ,לקצוץ ולהעביר למחבת עם דופן גבוהה
שהבצל כבר הזהיב במעט שמן זית.
מתבלים במלח ופלפל שחור – ומאדים.
בורגול-
את הבורגול (הגס)אני מכינה כמו אורז: על כוס בורגול כוס וחצי מים רותחים מהקומקום
תוספת של 1 כפית מלח (ל שתי כוסות בורגול),רתיחה ,כיסוי ו 20 דקות על אש נמוכה.
קציצות:
לתערובת הקציצות הוספתי עלי חובזה קצוצים,ביצה ומעט בצל מטוגן. בישלתי במחבת עם דופן גבוהה בתוספת רסק עגבניות טריות ותיבול של מלח+ פלפל שחור גרוס גס.












