ואם אני כבר פה, אז בא לי להכין לכם מרק. מרק אמיתי של חורף.
מחכה ליום שיביא את הגשם… מחכה ומחכה…
כל מה שאני מבקשת הוא להכין מרק ביום של גשם… לא משנה איזה מרק… קודם כל בסיס כמו לכל דבר בחיים צריך בסיס… מרק שיביא מזור… נחמה… לגוף ולנשמה.
מספיק הריח המרגיע שמגיע לכל מי שעובר ברחוב והילדים שלי שמגיעים מבית הספר והחיוך והשאלה… אמא!
זה ריח של מרק??? והריח מוריד את רמת העייפות. זו הרגשה נהדרת, מרק עוף עובד מצוין על הילדים שלי במיוחד על הראש שלהם והמצב רוח שלהם…
כמו שאמרתי בסיס. המרק עוף שלי הוא הבסיס לכל המרקים והבישולים שלי… קוראים לזה ציר.
| קג עוף שלם למרק עוף. ממומלץ להשתמש בכרעיים, גרונות הודו, עוף, רגליים ועצמות 300 גר' שפונדרה עסיסית חתוכה לחתיכות 3 גזרים 5 קישואים סלרי אמריקאי צרור גבעולים שורש פטרוזליה שורש סלרי בצל אדום בצל לבן עלה טימין דלעת בטטה 5 גרגירי פלפל שחור 2 עלי דפנה צרור פטרוזליה שומר לא חייבים… | איך??? קולפים את הירקות, שוטפים היטב וחותכים גס, ממלאים סיר עם לפחות שלושה ליטר מים או יותר… לוקחים סיר ראוי לפחות 4-5 ליטר, מכניסים את העוף והבשר את כל הירקות הנקיים. ברגע שהמרק מגיע לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, ומסירים קצף שצף על פני הנוזל ומוסיפים את התבלינים. מכסים ומבשלים שלוש שעות על אש קטנה, במידה ורוצים לשמור לציר מסננים, מצננים ושומרים במקרר או במקפיא בצנצנות קטנות לשימושים אחרים. בתאבון…
|












